Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

miałem niedawno taką wizje zeby zrobić do cdeka obudowe z plexi wtedy będzie widać jak płytka w nim zasuwa mozna dodać jakieś podświetlanie niebieskimi ledami i moze będzie wporzo

co wy na to ???

(a moze to juz było )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy to juz bylo, ale uwazam, ze pomysl ciekawy, choc ma jedna (moze) wade... jezeli ktos ma zakryta obudowe kompa (bez przezroczystych elementow), to i tak nic nie zobaczy. Jezeli natomiast ktos ma przezroczysta obudowe kompa, to takie cos byloby na miejscu :)

A moze pomyslec naz przezroczysta, zewnetrzna obudowa do napedu ? Takie cos to zawsze bedzie widoczne :) zwlaszcza jak sie postawi na biurku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

noooooooo....... wyciac z plexi pudlo rozmiarow CD-ka,rozebrac go z tej starej metalowej pokrywki,wpakowac do nowego tworu, okleic silikonem zeby szczelnie i sterylnie bylo (laserek),z tylo wyciac dziurki i wpakowac diody LED 12V (w ktoryms poscie bylo o tej super przeroczystej obudowie i twarzielu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem niedawno taką wizje zeby zrobić do cdeka obudowe z plexi wtedy będzie widać jak płytka w nim zasuwa mozna dodać jakieś podświetlanie niebieskimi ledami i moze będzie wporzo 

co wy na to ???

(a moze to juz było )

wiesz ameryki to ty nie odkryles, ale bardzo chetnie obejrze twojego kompa jak zrobisz, podeslij nam zdjatka potem, powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heheh

ja chciałem jeszcze zrobić przezroczyztą tacke albo z jakiegoś matowego plexi i ją tak podświetlić zeby wyjezdzała świecąca na czerwono heheh

a w sumie po co obudowa cd erka moze być bez obudowy tylko zrobić płyte cziłową w tacce hihih :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze by tak do tego przezroczystego napedu zrobic przezroczysta plyte CD z zamontowanymi diodkami? co? Na baterie itd.... ciekawe jakby taka plyta wygladala przy obrotach np. 40x lub wiecej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze by tak do tego przezroczystego napedu zrobic przezroczysta plyte CD z zamontowanymi diodkami? co? Na baterie itd.... ciekawe jakby taka plyta wygladala przy obrotach np. 40x lub wiecej :)

Ciekawe jakby ta płyta nie wyważona wirowal i jaki halas robiła... Ale w każdym razie kolorwo by to wyglądało, jak choinka :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jakby ta płyta nie wyważona wirowal i jaki halas robiła... Ale w każdym razie kolorwo by to wyglądało, jak choinka :lol:

Jakby ktos sie postaral, to mogloby mu sie udac ja wywazyc... np. 2 bateryjki po obu stronach, 2 lub 4 diody itd. :) ale to troche pracy by zajelo :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktos sie postaral, to mogloby mu sie udac ja wywazyc... np. 2 bateryjki po obu stronach, 2 lub 4 diody itd. :) ale to troche pracy by zajelo :(

sory ale troche glupi pomysl IMHO, no chyba ze ktos juz nie ma totalnie co robic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...