Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Witam... Wlasnie sie porzegnalem z pompka 1200 L (wypadek z bardzo wysoka.. ale nie o tym tu) Na stanie pozostaly mi jeszcze 2 aquaszuty nie uzywane o przepusotwosci 500 l/h ... czy jest sens z 1 zbiornika na 2 zatapialne pompki leciec spiete po wysjciu ze zbiornika trojnikiem w 1 uklad ? Czy wydajnosc urosnie do wydajnsci 1000 l/h czy owe liczenie bedzie bledne (np jakis opr na trojniku czy cos...) Pomozcie potrzebujacemu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 a tak przy okazji to może ktoś mi powie czy wystarczy pompka 500l/h? Nie muszę mieć super wydajnego chłodzenia bardziej chodzi mi o ciszę niż o to żeby było2-3 stopnie mniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 pewno opory beda ale wydajnosc moim zdaniem urosnie moze nie do 1000 l/h ale bedzie nie wiele nizsza. sprobuj wydajniejsza pompe zawsze mozna kupic tylko kasy szkoda :wink: daj znac jak wyszlo jesli sie zdecydujesz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 jesli zalezy ci na ciszy to powiem ci ze ja smigam na aqua szucie 600 l/h i nie jest tak zle. zakupilem teraz 1000 l/h i czekam na dostawe, ciekawe czy bedzie lepiej niz obecnie :?: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 jak przepuscisz aqua szuta 500l/h przez nagrzewnice of fiata 185x180x50mm to strumien wody bedzie raczej ledwo zyl... (w lirach nie podam bo nie zmierzylem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Den a nie sprzedałbyś tej 600ty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 jak montowalem prototyp mojego wc nie mialem na wydajniejsza pompe wiec kupilem aqua szuta 600 l/h przepuszczam go przez nagrzewnice od audi 240x160x50mm moj strumien ledwo zyje ale zyje i daje rade :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 ale ja chyba zastosuje nie nagrzewnicę tylko chłodnicę od jakiegoś samochodu więc powinno być lepiej z oddawaniem ciepła a tak poza tym to przy takiej 600 i chłodnicy ale bez wiatraczka to D1200 ile powinien mieć stopni? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 ja mam dwa aqua shuty 600l/h w ten sposob polaczone i jest lepiej niz na jednym :) a tak w ogole, to one daja cos kolo 200l/h jak sie je podlaczy do wc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Den a nie sprzedałbyś tej 600ty zmieniam na inna bo moja 600 jest zajezdzona na amen. przerobki na pompe niezatapialna byly dla niej bardzo meczace. wyglada jak by na nia ktos wyla wiadro super gluta 8O :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 dzięki za szczerość :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 ale ja chyba zastosuje nie nagrzewnicę tylko chłodnicę od jakiegoś samochodu więc powinno być lepiej z oddawaniem ciepła a tak poza tym to przy takiej 600 i chłodnicy ale bez wiatraczka to D1200 ile powinien mieć stopni? temperatura zalezy od mozliwosci odebrania ciepla z bloku przez wode i prztransportowania go do nagrzewnicy lub chlodnicy. z tego co wiem woda w bloku powinna byc krotko a w naggrzewnicy dluzej. wiec temp proca bedzie tym nizsza im nizsza temp wody w ukladzie. czyli jak w pokoju bedziesz mial cieplo to nagrzewnica bedzie sie niedostatecznie chlodzic czego zywy przyklad mialem w upalne dni. temp proca w duzym stopniu zalezy od temperatury otoczenia. nie wspomne juz o materiale z ktorego wykonany jest blok i nagrzewnica :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 chyba nie zamieszalem za mocno :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 wlasnie sprawdzielm aquaszuta... 500l/h na wezu 10mm dlugosci 150cm... uniesiony na okolo 30 cm (wysokosc miski w wannie) wlewajac do butelki 1,5 l ... czas 20 sec ... co daje 270l/h bez znaczacych obciazen... slowem jednym LYPA ... ciekaw jestem ile to by mialo przy przejsciu przez WC a zmierzyc nie moge bo musial bym instalacjie (rurki przerobic)... ale do tematu... czy 2x500L ma sens ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 jak masz kase zeby kupic 1000 l/h pompe to sie nie baw w 2x500 l/h tylko zara kup jedna a dobra. jesli nie masz kasy to juz nic nie trza mowic odpowiedz jest oczywista :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 ale zasadniczo to pompka 500l/h wystarczy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 moim zdaniem ... tak by WC znaczaco odcinalo sie od osiagow chlodzenia powietrzem i sprawami dB to - hymm nie... 500l/h to za malo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Jak kształtuję się ceny za poszczególne pompki? Tzn za te 500, 1000 itp? I jeszcze jedno, ila taka pompka pobiera prądu i jak jest zasilana? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 wszystkie sa polaczone przez 220 (230) V normalnie do gniazdka... ( z zalozenia ze sa akwariowe lub do oczek wodnych w roli fontanny) a ceny? od 20-30 zl za 300-600l/h do 130 za nawet 1500-2000l/h oczywiscie nie biorac pod uwage eheima ktory osobiscie uwazam za zbyt drogi towar od chyba 200 wzwyz za sensowna pompke... sklepy akwarystyczne sa dosc latwe do odnalezienia w wyszuykiwarce www.google.com.pl i wpisz np "+sklep +akwarium +pompka" pletujac caly temat... ide kupic jakas powyzej 1000l/h a te 2x500l wykozystam jako drugi obieg wody (chlodzenie przez druga nagrzewnice jako obieg zapasowy) :))) skoro ludzie robia WC na 2-3 peltierki to czemu nie na 3 pompy :))))))) jak sie krecic to :)) ostro :)))) srednie wyniki nie zadowola jak te najlepsze :) pozdrawiam userow forum i ide spac :) Dobranoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Thx za info :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...