konodre Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Nie wiem co sie dzieje. Założyłem sobie radiówke, wszystko lux www zap....la jak szlony wszystko lux. Aż do momentu kiedy zainstalowałem edonkeya i h.j, nic nie działa nie chce zciągać cały czas sie łaczy i łączy. Zdenerwowałem sie zainstalowałem kaze to samo emule to samo itd... No to dzwonie do kolesia technicznego z tej h...wej firmy i on mi mówi że nie działają te programy bo TPSA je blokuje i oni czekają na jakąś tam oferte od nich na to czy coś takiego. Ku....wa to za co ja płace za smiganie po stronach i odbieranie poczty, to ja sobie mogłem przez moedem zrobić. No i tak czekam już miesiąc a oni ciągle zciemniają ze bedzie za tydzień itd. Tyle że pewnego dnia w necie znalazłem programik który bnazywa sie ARES 1.82 wygląda jak kazaa i tak samo lipne ma zasoby kupa śmieci ale nic ważne że działa O CO TU CHODZI POMOCY tamte nie chcą chdzić a ten jak najbardziej. Niech ktoś mi powie dlaczego. Czytałem coś o jakichś portach czy jakoś tak (sorry zielony jestem w tych tematach) ze niby to oni blokują ten ARES chodzie na porcie 2004. Czy to w tym cały problem???? Wyczytałem też ze w donkeyu da sie zmienić ten port może wtedy bedzie chodził. POMOCY BO W KOŃCU WPADNE DO TEGO ADMINA I GO ROZWALE, BO MI POWOLI NERWY PUSZCZAJA. NIE NAWIDZE TAKIEGO ZACIEMNIANIA. JA DO NICH DZWONIE A ONI CIAGLE ZE TO WINA TPSY A NIE ICH I ZE ZA TYDZIEN BEDZIE DOBRZE. I TEN TYSZIE N TRWA JUZ MIESIĄC. HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fejkk Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Troche dziwny jest fakt że TPSA blokuje bo na stałce to raczej nic nie blokują (przynajmniej na DSL i POLPAK). Pewnie to twój admin blokuje zeby sie sieć nie zapychała i Ci wciska ściemy. Co do portów to ustaw sobie w emule taki jak masz w tym programie jest to w ustawienia->parametry łącza. Ale według mnie najlepiej użyć portu 80 bo on jest otwarty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 hmm... ja bym dal 25 port jezeli juz... albo 110.... 80 to www i mozesz innych przyblokowac a tak to bede mieli bole z poczta tylko :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konodre Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Zeskanowałem porty i te właśnie 25, 80, 110 są wolne ustawiałem je w donkeyu ale nic to nie dało niestety. Może jakieś boty do edonkeya coś pomogą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fejkk Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Są to porty domyślnie otwarte dla aplikacji chyba www, smt, i ftp. Są one otwarte lecz nie przekierowane i ustawienie ich wiele Ci nie pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...