tarpaN Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 cos takiego dostalem oststnio: Wiadomość od: ***, wysłana z komputera o numerze IP: *** -------------------------------------------------------------------------------- Treść wiadomości: Witam serdecznie widziałem , że jest pan zainteresowany kupnem procesora Athlon 2500. Pracuje w sklepie z artykółami komputerowymi i na allegro sprzedaje rózne podzespoły , jezeli jest pan powaznie zainteresowany tam procesorem to proponuje sprzedaz poza allego to znacznie obnizy koszty ! ! , Wszystkie są sprawne ( kazdego sprawdzam ) , posiadam pełny zakres athlonów . ceny są bardzo atrakcyjne gdyz procesory sa sprowadzane z niemiec i przewoze je nie płacac podatku , do tego odchodzi koszt jaki nalicza allegro .. to znacznie obniza koszty . Athlon 2000 XP mam w cenie 170 zł + koszt wysyłki 6 zł , Athlon 2600 BARTON mam w cenie 330 zł + koszt wysyłki 6 zł . Jezeli jest pan zainteresowany prosze o kontakt . na maile odpowiadam tylko wieczorem po pracy ! na Athlony wystawiam gwarancje 1 rok Pozdrawiam Marcin *** Opole. -------------------------------------------------------------------------------- Ten e-mail został wysłany przez Użytkownika za pomocą serwisu Allegro.pl. Odpowiedź na ten e-mail zostanie wysłana do autora listu, a nie do serwisu Allegro.pl. Przypominamy, że wysyłanie spamu (niechcianych e-maili o komercyjnym charakterze) oraz udział w transakcji kupna/sprzedaży przedmiotu poza Allegro ("poza aukcją") jest niezgodne z naszymi zasadami ( Regulamin ). Transakcje "poza aukcją" nie są bezpieczne i nie dają możliwości wystawienia komentarza kontrahentowi oraz skorzystania z Bezpłatnego Ubezpieczenia Kupujących bądź udziału w bezpiecznej transakcji Escrow. az rece opadaja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Też kiedyś coś takiego dostąłem jak licytowałem NOKIE 6210 . Napisałem wtedy do autorki !! 8O tego spamu że " zgodnie z regulaminem allegro wszelkie traznakcje poza systemem allegro , lub sztuczne podbijanie ceny jest nie zgodne z ogólnie przyjętymi zasadami opisanymi w w/w regulaminie i ze za takie coś mogą jej zablokować konto" i na tym się skończyło odpowiedzi na mojego meila już nie dostałem . Przeiceż jeżeli miałaby naprawde ciekawą oferte to sam bym się zainteresował jej ofertą a tak na siłe próbuje ludzi do niej przekonać. Cena aparatów w obu aukcjach była porównywalna jednak telefon przez nią oferowany miał zjechaną całą obudowe i nie dawała ładowarki. Więc co ta kobieta chcaiła osiągnąć , nie wiem. Widze że nawet jest ten fragment u ciebie zawarty :wink: Przypominamy, że wysyłanie spamu (niechcianych e-maili o komercyjnym charakterze) oraz udział w transakcji kupna/sprzedaży przedmiotu poza Allegro ("poza aukcją") jest niezgodne z naszymi zasadami ( Regulamin ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 az rece opadaja... Napisz, że dziękujesz bardzo za informację, już powiadomiłeś policję celną, urząd skarbowy i allegro. Niech się spodziewa wkrótce wizyty policji skarbowej i celnej :) Zobaczysz, że gość zesra się ze strachu i na pewno na dłuuugo zniknie z allegro :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 hahah :D tez tak mialem :D "Usuń" :D ja sobie w ten sposob poradzilem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 az rece opadaja... Napisz, że dziękujesz bardzo za informację, już powiadomiłeś policję celną, urząd skarbowy i allegro. Niech się spodziewa wkrótce wizyty policji skarbowej i celnej :) Zobaczysz, że gość zesra się ze strachu i na pewno na dłuuugo zniknie z allegro :)) To nie jest glupi pomysl.. Ludzie sie tego boja! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 To nie jest glupi pomysl.. Ludzie sie tego boja! Boją się, bo gdyby naprawdę miał wizytę policji skarbowej, to nie wypłaciłby się przez następnych 10 lat. Niezapłacone cła, podatki, kary za zwłokę. To szłoby w setki tysięcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 To nie jest glupi pomysl.. Ludzie sie tego boja! Boją się, bo gdyby naprawdę miał wizytę policji skarbowej, to nie wypłaciłby się przez następnych 10 lat. Niezapłacone cła, podatki, kary za zwłokę. To szłoby w setki tysięcy. hehe jeszcze przez glupiego maila by zawalu dostal :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 To nie jest glupi pomysl.. Ludzie sie tego boja! Boją się, bo gdyby naprawdę miał wizytę policji skarbowej, to nie wypłaciłby się przez następnych 10 lat. Niezapłacone cła, podatki, kary za zwłokę. To szłoby w setki tysięcy. hehe jeszcze przez glupiego maila by zawalu dostal :DA wtedy ty pojdziesz siedzieć bo w tym kraju jest takie chore prawo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coach Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 chyba kazdy dostal kiedys takiego maila, W moim wypadku wystarczylo napisac, cos w stylu: "W zwiazku z nowelizacja kodeksu karnego chcialem poinformowac, ze wysylanie spamu jest nielegalne i wiaze sie z sankcjami karnymi. Prosze wiecej nie przysylac takich wiadomosci. " Dostalem maila z przeprosinami i zadnej wiecej niechcianej oferty. Zeby tak jeszcze sie dalo zrobic z tymi zagranicznym smieciami. Niestety... Na te z zagranicy lepiej nie odpowiadac, bo beda wiedzieli, ze konto dziala i zasypia cie jeszcze wieksza iloscia syfu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...