Skocz do zawartości
duchu

Problem z nagrywarka Teac 52x CD-W552E

Rekomendowane odpowiedzi

No wiec tak. Gdy nagrywam plyty na predkosci 48 to dochodzi do kilku procent i pisze ze wystapil blad i nie moze nagrywac. Nie mam pojecia o co chodzi. Zainstalowalem ASPI ( nie wiem jakie ale jakies tam zainstalowalem ) Na obrazku jest wszystko pokazane jaki wyskakuje blad. Pomozcie !!!Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez czasami mam problemy z ta nagrywara.Mi przy zapisie wywala ze blad kalibracji lasera i plytkaCD do kosza :(

Ale doszedlem do tego co to robi :) otoz za szybko chce wypalic plytke :D i dlatego wywala ten blad. Pisze na plytce x52 (nero wykrywa x48) a ja wypalam przy x32 i wsio spoko.Tak wiec sprobuj zmniejszyc predkosc zapisu plytki moze to od tego.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

turzol: no wiec mam wszystko na tym tak samo jak ty na screenie ty ze moje ASPI jest z 97 roku, wiec jesli mozesz podaj mi skad moge sciagnac jakies nowe =). A gdzie sie wlancza DMA dla nagrywarki ?

fetorman: nagrywalem z predkoscia 2x i taki sam blad wiec watpie zeby o to chodzilo....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ForceASPI 1.7 znajdziesz tutaj

DMA wlaczysz w Panel Sterowania/System/Sprzet/Menadzer urzadzen/Kontrolery IDE ATA/ATAPI/Podstawowy(Pomocniczy) kanal IDE :arrow: Ustawienia Zaawansowane :arrow: Tryb Transferu

Pozniej w Nero Info Tool sprawdz czy DMA jest rzeczywiscie wlaczone :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASPI zainstalowalem, teraz mam 4.7 czy 4.6 z 2004. A tam gdzie ty mi podales mam tylko Nvidia nForce IDE controller i nic wiecej. Wiec co mam zrobic ?

Heh...NeroInfoTool zakladka Configuration - sprawdz czy dla napedu CD-R DMA jest ON

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi