Skocz do zawartości
magdaj

Problemy z obudową

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem.. juz kilka dni siedzę i przeszukuję cały necik i nie mogę się zdecydować na obudowę.. najważniejsze są dla mnie 3 równorzędne rzeczy: dobry zasilacz, ładna obudowa i koszt do max 250 złotych..

Interesuje mnie porządny zasilacz (za taką cenę to hmm powiedzmy może średniej klasy ale solidny i cichy:)) plus ładna obudowa ale prosta bez tysiaca bajerów niewiadomo po co potrzebnych.

Jesli ktoś ma jakiś pomysł proszę o podpowiedz.

Magda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no fakt obudowy tracerow są ładne, zwlaszcza davinci.. tylko zastanawiam sie czy są solidne? nie zamierzam po niej skakać..ale chciałabym miec pewnosc że jest funkcjonalna i chciałabym przeczytać opinie kogoś kto ma taką obudowę niż kierować się tylko opisami producenta.

Dziekuję ślicznie za podpowiedź:) chyba z niej skorzystam.. teraz tylko trzeba wybrac model obudowy i zasilacza;)

Pozadrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tracerach zasilacze sa megabajta i nie sa zbyt dobre - ja mysle ze do 250 zl mozna jakiegos modecoma z niezlym zasilaczem kupic

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7256

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7255

o ile sie nie myle maja zasilacze z pfc a wiec jest to fortron - poprawcie mnie jesli nie mam racji

Jesli tak to zasilacz powinien byc wystarczajacy na zwykly komputer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O tracerze to pytam, bo moze magdaj wystarczy jesli to nie bedzie mocny sprzet - zpelnie nie znam ich zasilaczy.

A co do modecoma to mam obudowe fine II i tam jest zasilacz podpisany jako feel (z pfc) i faktycznie milo chodzi, a przy tym wazy swoje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dokładnie nie ma to byc niewiadomo jak mocny sprzęt, to nie ma być super chruper serwer czy kompik dla maniaka który zapelnia swojego kompika aż nie ma żadnego wolnego miejsca i musi miec wszystko najlepsze;) to ma byc obudowa estetyczna, ladna a do tego na tyle solidna zebym za rok nie musiala szukac nowej;)i żebym za wiele nie musiala w niej zmieniac i kombinowac a przy jakichs zmianach i żeby moje rączki sobie poradzily z wymianą badz ewentualnymi zmianami w sprzecie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi