Skocz do zawartości
Adams_

Testy Athlona XP 2200+ na benchmarku

Rekomendowane odpowiedzi

www.benchmark.pl

Troche nie pasuje mi tam pare spraw:

1. Dlaczego zastosowano rozne coolery przy Athlonach?

2. Dlaczego porownano go do Pentium4 2.0/400 a nie do 2.0/533 i wszystkie platformy nie wystawiono z pamieciami DDR333?

Podsumowania testow nie bedzie bo i tak znajda sie "wyznawcy", ktorzy wiedza swoje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten cały test Wojo to jeden wielki LOL i LMAO ;D AMD już nie produkuje najszybszych procków i chyba czas sobie zdać z tego sprawe. Nie jest istotny przelicznyk wydajność / MHz. Faktycznie za ok 1200 zł lepszym wyborem będzie 100% P4 niżeli Athlon.

To tyle =]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten cały test Wojo to jeden wielki LOL i LMAO ;D AMD już nie produkuje najszybszych procków i chyba czas sobie zdać z tego sprawe. Nie jest istotny przelicznyk wydajność / MHz. Faktycznie za ok 1200 zł lepszym wyborem będzie 100% P4 niżeli Athlon. 

To tyle =]

ZGADZAM SIE!!!!!!! :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ili mnie troche tym testem, dlaczego nie porownali odpowiednikow tych prockow z takimi samymi pamieciami

No dokladnie!

IMO powinno byc tak:

AMD Athlon 2000 i 2200 na KT333 z DDR333

Intel Pentium 4B 2,0 i 2,26 na 845G z DDR333

No i takie same coolery bo dziwi mnie predkosc obrotowa coolerow:

Dołączona grafikaDołączona grafika

XP2200 ma lepsze chlodzenie, czemu? sponsoring?

Jednak sam test jest bardzo dobry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xp wcale w dupe dniedostal

roznica w taktowaniu to 600 mhz w porownaniu z tym wolniejszym p4 a roznica w punktach mala, jakby Xp chodzil z takimsamym Mhz co Intel by byl szybszy, dziwni jestescie taksamo jak ja bym sie cieszyl ze przy starcie ze swiatel w swoim Fordzie Scorpio 2,2 litra jestem szybszy nisz kumpel na Skodziefelicia 1,3 :twisted:

Porownajcie sobie p4 ktory ma tesz 1800 mhz a nie porownuja p4 2,4 ghz i jeszcze zacieszaja..... brak slow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

roznica w taktowaniu to 600 mhz w porownaniu z tym  wolniejszym p4 a roznica w punktach mala, jakby Xp chodzil  z takimsamym Mhz co Intel by byl szybszy, dziwni jestescie taksamo jak ja bym sie cieszyl ze przy starcie ze swiatel w swoim Fordzie Scorpio 2,2 litra jestem szybszy nisz kumpel na Skodziefelicia 1,3  :twisted: 

Porownajcie sobie p4 ktory ma tesz 1800 mhz a nie porownuja p4 2,4 ghz i jeszcze zacieszaja..... brak slow

Tak, zwazywszy, ze P4 2,4Ghz i AMD2,2+ zostaly wyprodukowane o tym samym czasie :):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, zwazywszy, ze P4 2,4Ghz i AMD2,2+ zostaly wyprodukowane o tym samym czasie :):):)

Taa... chyba zapomniałeś wziąć pod uwagę ceny?

AMD Athlon XP 2200+ 1228,-

Intel Pentium 4 (S478) 2.40 GHz 2112,-

Intel Pentium 4 (S478) 2.53 GHz 3325,-

I jakoś w dalszym ciągu nie mogę się przekonać do tych "pustych" MHz'ów Intel'a...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

roznica w taktowaniu to 600 mhz w porownaniu z tym  wolniejszym p4 a roznica w punktach mala, jakby Xp chodzil  z takimsamym Mhz co Intel by byl szybszy, dziwni jestescie taksamo jak ja bym sie cieszyl ze przy starcie ze swiatel w swoim Fordzie Scorpio 2,2 litra jestem szybszy nisz kumpel na Skodziefelicia 1,3  :twisted: 

Ale ty jesteś głupi !!! Architektóra Athlona i P4 jest innna.P4 jest wielopotokowym procesorem dzięki temu może uzyskiwać wyskie częstotliwości taktowania a Athlon nigdy takich nie uzyska przy tym samym wymiarze technologicznym.Niema sensu porównywać P4 i Athlona zegar w zegar.Wiadomo Athlon będzie szybszy poto jest pr i cena żeby porównymać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i co ma czas wyprodukowania procka ? chodzi oto zeby porownac 2 procki o tymsamym zegarze i tyle a nie porownuja procki o roznicy 600 mhz albo nawet 730. mimo takiej roznicy jusz w 3dmarku prawie bylo po rowno........ to p4 1,8 wymieka przy takim xp ale 1,8 ghz a nie 1,8+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taa... chyba zapomniałeś wziąć pod uwagę ceny?

AMD Athlon XP 2200+ 1228,-

Intel Pentium 4 (S478) 2.40 GHz 2112,-

Intel Pentium 4 (S478) 2.53 GHz 3325,-

I jakoś w dalszym ciągu nie mogę się przekonać do tych "pustych" MHz'ów Intel'a...

P4 2,26 - 1200 pln

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i co ma czas wyprodukowania procka ? chodzi oto zeby porownac 2 procki o tymsamym zegarze i tyle a nie porownuja  procki o roznicy 600 mhz albo nawet 730. mimo takiej roznicy jusz w 3dmarku prawie bylo po rowno........ to p4 1,8 wymieka przy takim xp ale 1,8 ghz a nie 1,8+

To tak samo jak byś porównywał GF4ti 4200 z gf2ultra bo ten sam zegar grrrrr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Majdan coty mi piszesz na jakiej zasadzie pentiak dziala, przeciesz wiem, nie ucz ojca dzieci robic.... :lol: mi chodzi o porownanie wydajnosci, i niemieszam w to ceny, wic chyba logiczne ze porownoje procesory o tejsamej czestotliwosci tak od zawsze sie robilo. Taasama czestotliwosc, i wygrywa ten procek ktory ma wydajniejszaarchitekure ........( co nieznaczy ze leprza, bo dzieki swojej budowie p 4 moze osiongnac wyzsze taktowania i tylko wtedy jest leprzy od Xp, chyba niezaprzeczysz ze Xp niema sobie rownych w taktowniu <1800 ). No i teras wreszcie kwestia ceny niema co sie tak bulwersowac, to jest Polska, niedosc ze srednia placa jest 4 razy nizsza nisz w USA to jeszcze procki sa drozsze nish tam.

I na drugi raz nieobrazaj mnie bo to swiadczy zle o tobie i podwaza twoje slowa , przynajmniej w moich oczach, a jak w moich to moze takze u innych .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Majdan: To tak samo jak byś porównywał GF4ti 4200 z gf2ultra bo ten sam zegar grrrrr

to niejest tosamo ale cuz bujna fantazje :lol:

no a jednak Gf4 ti wychodzi lepiej z tego porownania taksamo jak Xp do p4 hmmmmmmmmm tylko czemu ? bo ma leprza architektore, znaczy wydajniejsza ? ( oczywiscie chodzi mi o procki bo z kartami troche inaczej sie sprawa ma)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lisek wytlumacz mi co to znaczy "pusty megahertz" ...

Ktos tu chcial porownac procesory do samochodow... czemu nie porownasz mocy 2.0 8V z 2.0 16V lub 2.0 diesel oraz 2.0 CDI

Dalej chcecie bawic sie w porownywanie MHz jako najwazniejszego czynnika procesora? Moze ktos opowie o Motoroli G4 800 MHz? Moze ten procesor nalezy porownac z Athlonem co?

Nakladli Wam do glow, ze najwazniejszy jest MHz i pozniej czytam, ze co z tego, ze P4 jest lepszy skoro ma o x MHz wiecej... rece opadaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nakladli Wam do glow, ze najwazniejszy jest MHz i pozniej czytam, ze co z tego, ze P4 jest lepszy skoro ma o x MHz wiecej... rece opadaja.

Najwazniesza jest wydajnsc a sam przyznasz ze p4 ma z nia problemy !

Po drugie dlaczego nikt nie porowna amd 1800mhz z p4 takim samym tylko z p4 2.0 i szybszymi ?

Jak by mhz pylo kluczowe to jak by ktos uslyszal ze np: sgi o2 ma proca 300mhz to by zpadl ze smiechu ! Liczy sie wydjanosc ! Cache ! Architektura !

Nie mhz! !

Ale fani p4 tego nie pojama !

Amen !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lisek wytlumacz mi co to znaczy "pusty megahertz" ...

Pusty megahertz to właśnie P4 :D hehe... chodzi mi o porównywanie CPU na megahertz'e. Kiedys jak roznice miedzy procesorami byly niewielkie to mozna bylo tak robic, ale obecnie jak jest taka roznica miedzy Athlon'em a P4... Powinni wymyslic jakas jednostke albo cos do wyznaczania wydajnosci procesorów i wprowadzic to w zycie... Albo VIA C3 1GHz i Athlon 1GHz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaaaaaaaaaaaaaaa najlatwiej jest porownywac 2 najmocniejsze procki czyli xp 2,2 i p4 2,53

Adams_ napisal "najwazniejszy jest MHz i pozniej czytam, ze co z tego, ze P4 jest lepszy skoro ma o x MHz wiecej... rece opadaja.' to wtakim razie XP 1,6 z jakim p4 porownasz ? hyba nie 1,6 tylko p4 1,4 nie ? :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najwazniesza jest wydajnsc a sam przyznasz ze p4 ma z nia problemy ! 

Po drugie dlaczego nikt nie porowna amd 1800mhz z p4 takim samym tylko z p4 2.0 i szybszymi ?

Jak by mhz pylo kluczowe to jak by ktos uslyszal ze np: sgi o2 ma proca 300mhz to by zpadl ze smiechu ! Liczy sie wydjanosc ! Cache ! Architektura ! 

Nie mhz! ! 

Ale fani p4 tego nie pojama ! 

Amen !

Buhaha P4 ma problemy z wydajnoscia lol pokaż mi AMD`ka który jest szybszy od głupiego p4 1.6a@2.7hgz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buhaha P4 ma problemy z wydajnoscia lol pokaż mi AMD`ka który jest szybszy od głupiego p4 1.6a@2.7hgz.

I tu sie osmieszyles chlopie Na maxa jestes glupi jak but !

jak mzna porownywaz procesory z roznymi zegarami !

jak mozna poronac amd 2200+ z p4 2,7 mysl ! porownuje sie takie same ! Debilu !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego mam przyznac, ze P4 ma problemy z wydajnoscia?

W zyciu nie masz szansy na Athlonie uzyskac lepszych wynikow niz ja na P4 1,60A podkrece go na 2,56 pamieci ustawie na 3/4 i papa.

Testy w necie to za malo? Bys przekonal sie, ze Athlon to prehistoryk?

-----------------------------------------------------------------------------------

Liczy sie wydajnosc tak? czyli juz przegrales na starcie.

Cache? P4 ma 512 kilo

Architektura? Szyna wewnetrza, przepustowosc itp... SSE2 itp.

Wrocimy do tematu przy K8 bo teraz nie ma o czym mowic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...