przeciwnik Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Witam mam kilka pytań Czy istnieje możliwość aby Film który dżwięk ma kodowany MPEG layer 3 był odtwarzany przez AC3 filter? jestem totalną lamą w tych sprawach :( teraz jak odtwarzam Film z dżwiękiem MPEG layer 3 działała mi 5 głośników 2 przednie 2 tylne i subwofer, natomiast centralnym milczy. czy tak ma być ? w winampie przy odtwarzaniu muzyki także centralny głośnik milczy. ? Jak zmusić Vplayera żeby dostać się do włąsciwości filtra AC3 ? teraz odtwarzam all playerem i tam jest zakladka kodeki, w zakładce daje ac3 filter i moge konfigurować. karte dzwiękowa mam zintegrowaną w EpoXa 8rda+ w zakładce soundstorm mam ustawione 6 głośników. głośniki to creative P580 Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Jeżeli masz sterowniki 3,13 to w winampie w opcjach trzeba zmienić cośtam, już sam nie pamiętam. A może po prostu nie masz utworzonego kanału centralnego w "Opcjach zasobnika Nforce". ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Jeżeli masz sterowniki 3,13 to w winampie w opcjach trzeba zmienić cośtam, już sam nie pamiętam. A może po prostu nie masz utworzonego kanału centralnego w "Opcjach zasobnika Nforce". ? Sterowniki mam 3.14 w opcjach od nforce mam zaznaczone center chanel 3d chanel ( niestety mam je po angielsku i nie wiem jak jest kanał centralny) może create center chanel ? w winampie mam zaznaczone alow hardware acceleration bo wcześniej nie chciały mi dzialać tylne głośniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Masz zaznaczone to create center channel? Jeżeli nie to zaznacz bo to to :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Podepne sie pod watek... mam problem juz poruszany na forum tyle ze nie znalazlem w wyszukiwarce rozwiazania.. mam sprzet jak w podpisie tj audigy na sterach oryginalnych (troche stare) i creativa p580. I tez gdzies mi zanikl centralny przy ac3... tzn przy odtwarzaniu dvd jest, przy filmach w ac3 byl i nagle przestal dzialac. W tescie w zakladce sterownikow dziala. U wlasciwosciach systemu mam 5.1, w kodeku ac3 0.70b ustawione outpiu spidf i dalej nie wiem co sie stalo. Moze ew jakies nowe stery, co polecicie do tej karty? Fajnie byloby zeby podac linki, ladnie opisac temat i wrzucic to do FAQ bo jakos czesto sie problemy z 5.1 i glosnikiem centralnym pojawiaja. Podejmie sie ktos z znajacych sie na rzeczy ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Masz zaznaczone to create center channel? Jeżeli nie to zaznacz bo to to :) zaznaczyłem to i faktycznie centralny mi działa nawet na muzyce. a co oznacza : create LFE chanel ? create chanel 3D chanel ? Rear speaker phase shift ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 1) Stwórz kanał LFE 2) Stwórz kanał 3D kanał :P 3) Przesunięcie w fazie tylnego głośnika Do czego to jest nie pytaj bo nie wiem, oprócz drugiego. Sam sprawdź john_doe - Tobie już nie pomoge bo nie mam audigy i nigdy nie miałem. Też mam problem z dźwiękiem bo kurde u mnie w kompie mam stereo a na TV mam mono i nadal nie wiem jak to zwalczyć.... W weekend sprawdze inny kabel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...