Skocz do zawartości
Gość

Blok na grafe: Chip G1 vs Proxima.

Rekomendowane odpowiedzi

Yo

Mam takie pytano zastanawiam się nad kupnem bloku wodnego na kartę graficzną. W grę wchodzą Chip G1 za 81zł (doliczam koszty zapinki polerki oraz przesyłki) i Proxima za ok 86zł (doliczam koszty zapinki oraz przesyłki). No i teraz jest dylemat który wybrać. Obydwa prezentują się bardzo okazale za G1 przemawia tańsza cena i lepsza marka i o wiele lepsza zapinka za prximą to że jest frezowana i że kolanka wylotowe są na górnej stronie bloku a nie na bocznej ściance (dla mnie takie umiejscowienie jest dosyć ważne acz kolwiek niekonieczne).

A więc co lebsze Chip G1 czy Proxima.

Za wszelie rady wielkie dzięki.

P.S. Czy moja pompka wydoli to co w podpisie + blok na GPU :?: bo jak narazie radzi sobie dosyć dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chip G1 stanial bo jest to konstrukcja wiercona. Jezeli masz na blok 80 zl to moze doloz ze 20 i kup cos od Mate'a

Chip G1 jest od Mate'go :lol: :wink:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zerknij na to to takie małe Audi wśród bloków WC

Blok na Gainworda GF3 Ti450 TV G3

Chyba swiatowa premiera (pomiar tenperatur jadra i pamięci, wlot wylot, przepływomierz, miernik jakości chłodziwa)

Aktualnie czeka na testy na MOD4us

Przepraszam za jakośc zdjęcia

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bogdan45

Widziałem już go w topicu Bloki wodne galeria faktycznie bloczek I klasa. On jest twojego autorstwa o ilę się nie mylę... zgadza się :?:.

Ale ten blok jest tylko dla posiadaczy GF3 od Gainwarda :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak

Ale istnieje możliwość wykonania na inne karty

Ten był poprostu jako testowyv (technologia)

Zapodaj dokładny namiar na twoją kartę)

hehe ale ja nie chce kupować tego bloku mimo że bym go chiał to niestać mnie na niego a tak wogule gdybym wymieniał karte graficzną to blok musiał bym też wymieniać. A moja karta wygląda tak: Dołączona grafika.

Ale jeszcze raz muszę przyznać że blok full wypas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi