Gość Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Yo Mam takie pytano zastanawiam się nad kupnem bloku wodnego na kartę graficzną. W grę wchodzą Chip G1 za 81zł (doliczam koszty zapinki polerki oraz przesyłki) i Proxima za ok 86zł (doliczam koszty zapinki oraz przesyłki). No i teraz jest dylemat który wybrać. Obydwa prezentują się bardzo okazale za G1 przemawia tańsza cena i lepsza marka i o wiele lepsza zapinka za prximą to że jest frezowana i że kolanka wylotowe są na górnej stronie bloku a nie na bocznej ściance (dla mnie takie umiejscowienie jest dosyć ważne acz kolwiek niekonieczne). A więc co lebsze Chip G1 czy Proxima. Za wszelie rady wielkie dzięki. P.S. Czy moja pompka wydoli to co w podpisie + blok na GPU :?: bo jak narazie radzi sobie dosyć dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan45 Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Tylko Chip G! odpowiedz prosta powierzchnia oddawania ciepła conajmnie 5 razy większa a tym samym skuteczność bloku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Chip G1 stanial bo jest to konstrukcja wiercona. Jezeli masz na blok 80 zl to moze doloz ze 20 i kup cos od Mate'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Chip G1 stanial bo jest to konstrukcja wiercona. Jezeli masz na blok 80 zl to moze doloz ze 20 i kup cos od Mate'a Chip G1 jest od Mate'go :lol: :wink:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan45 Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Zerknij na to to takie małe Audi wśród bloków WC Blok na Gainworda GF3 Ti450 TV G3 Chyba swiatowa premiera (pomiar tenperatur jadra i pamięci, wlot wylot, przepływomierz, miernik jakości chłodziwa) Aktualnie czeka na testy na MOD4us Przepraszam za jakośc zdjęcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 bogdan45 Widziałem już go w topicu Bloki wodne galeria faktycznie bloczek I klasa. On jest twojego autorstwa o ilę się nie mylę... zgadza się :?:. Ale ten blok jest tylko dla posiadaczy GF3 od Gainwarda :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan45 Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Tak Ale istnieje możliwość wykonania na inne karty Ten był poprostu jako testowyv (technologia) Zapodaj dokładny namiar na twoją kartę) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Tak Ale istnieje możliwość wykonania na inne karty Ten był poprostu jako testowyv (technologia) Zapodaj dokładny namiar na twoją kartę) hehe ale ja nie chce kupować tego bloku mimo że bym go chiał to niestać mnie na niego a tak wogule gdybym wymieniał karte graficzną to blok musiał bym też wymieniać. A moja karta wygląda tak: . Ale jeszcze raz muszę przyznać że blok full wypas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan45 Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Ta karta jeszce bardziej nadaaje sie na ten blok ma lepiej porozkładane elementy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Chip G1 stanial bo jest to konstrukcja wiercona. Jezeli masz na blok 80 zl to moze doloz ze 20 i kup cos od Mate'a Chip G1 jest od Mate'go :lol: :wink:. Mialem na mysli frezowany blok od Mate'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Chodzi ci o Pawnee... niestety nie stać mnie na niego łączny jego koszt wynosi 138zł a ja mam tylko 80zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...