Varrol Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 Qmpel ma 1GB Ramu i wg niego różnica pomiędzy 1GB i 512MB jest znikoma i tylko w szczegółnych przypadkach można ją odczuć... Jeśli chodzi o mnie, to po przesiadce z 256MB na 2x256 w dualu komp dostał sporego kopa - może i w 3DMarku przyrost ptk był niewielki, ale to oczywiste... chodzi tu o sporo gier, które na 256MB rwały - głównie strategie, albo typu Battlefield 1942. Podobno przy wysokiej magistrali w AMD dual też cos daje... Ja mam 200MHz (więcej nie sprawdzałem, bo musiałbym timingi podwyższać...)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 a jak ostatnio wlaczylem Transport Tycoon delux to nie zauwazylem roznicy miedzy Cyrixem 166+ i 32Simmow a dzisiejszym konfigiem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Panowie powiem wam cos. Mam 2x256 i jak bede robil upgrade'a to chyba wezme do duala 2x512. Przyklad. Najnowszy dodatek do Forgotten Battles. Gdy daje quit to mija tak na oko minuta zanim widnows wroci do normalnego dzialania. O przelaczeniu sie alt+tab nawet nie mowie, bo to juz zenada. Jesli masz mozliwosc bierz 2x512 i sie ciesz. Naprawde nie pozalujesz. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Troche [OT] : LOL jeszcze nie widzialem wiekszej wazeliny niz twoj podpis "W celu zachowania nienagannych stosunków z moderatorami przed założeniem tematu zalecam: - użycie mózgu - użycie wyszukiwarki tweaka - użycie google.pl" W sumie mozna bylo napisac cos w stylu "W celu zachowania ładu na forum przed założeniem tematu zalecam: - użycie mózgu - użycie wyszukiwarki tweaka - użycie google.pl" No ale trzeba sobie jakos radzic :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 kiedy mi wlasnie chodzilo o nienaganne stosunki z moderatorami a to sie rowna ład na forum. Widzę, że chcesz się przyczepić, ale przynajmniej mój podpis niesie jakies przeslanie. Znudziło mi się moje Procek,mobex,memorex...wszystko marność... jesli az tak Ci to przeszkadza, to moge zmienić. Ponadto nie miałem na celu w ten sposób włażenia nikomu w pupę. Pozdr MeHow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ConiX Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 cze,jak chcesz w miare komfortowo grac w takie gry jak Far Cry lub Painkiller to polecam 2x512.Mialem jedna kosc 512 i bywalo roznie w grach,po dolozeniu jeszcze 512 jest ok,roznica jest wyraznie odczuwalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 FarCry na 512 RAM to niestety nic przyjemnego przy ustawieniach VeryHigh... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 ok ok a ja mam inne pytanie : Czy lepiej miec 512 MB ram puszczone synchro z prockiem na 200MHz + ustawienia 5/2/2/cl2 czy 640MB ale juz nie synchro i gorszymi ustawieniami (proc na 200 pamiec na 166 5/2/2/cl2.5) czy te 128MB wiecej ale z gorszymi parametrami bedzie lepiej czy miec mniej pamieci ale ostro podkrecone - moze tez inaczej zapytam (zeby bylo zgodznie z topiciem) czy 1GB ramu o gorszych ustawieniach i nie synchro czy 512 ale synchro i super timingach pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasko Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 640 KB wystarczy każdemu ... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 ok ok a ja mam inne pytanie : Czy lepiej miec 512 MB ram puszczone synchro z prockiem na 200MHz + ustawienia 5/2/2/cl2 czy 640MB ale juz nie synchro i gorszymi ustawieniami (proc na 200 pamiec na 166 5/2/2/cl2.5) czy te 128MB wiecej ale z gorszymi parametrami bedzie lepiej czy miec mniej pamieci ale ostro podkrecone - moze tez inaczej zapytam (zeby bylo zgodznie z topiciem) czy 1GB ramu o gorszych ustawieniach i nie synchro czy 512 ale synchro i super timingach pozdro Nie wyjasnie wszystkiego tym ale tak, mialem i mam stary ram - 2 x 256MB z czego jedna kosc 333, a dróga straszny badziew i to 266, jak kupilem hynixa i robilem testy jego samego albo 1 giga to znacznie lepiej jest na 512. Na 1giga było poprostu wolniej, np ładowanie sie gry, no i testy tez tak mówiły, ale to jest ewidentnie wina tej kosci 266. Teraz mam 768 ramu - hynix + ta 333, i jest lepiej niz na samym hynixie, tzn doklanie chodzi mi o far cry lub ut 2004. Procka nie moge podrecic z winy zasilacza, jest niestabilnie, wiec mówiąc ze jest lepiej mam na mysli ram na fsb 166 (t. - 2.5-3-3-11). Jednak jak podkrece (fsb 200 synchro) i puszcze np test w aidzie, 3d marku itp(o ile sie nie zawiesi komp :wink: ) to ta kosc 333 widocznie psuje zabawe i jest lepiej bez niej. Teraz na 768 ramu moge sobie pozwolic na prawie wszsytko High w Far Cry w 1024x768, samo ładowanie map jest o wiele szybsze. Tak sobie mysle, ze jak gra wymaga 512 ramu to może i tak jest ale nie licząc tego co system zabrał na starcie (a zabiera mi teraz wlasnie okolo 200mega) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Jordi 23 napisał: moze tez inaczej zapytam (zeby bylo zgodznie z topiciem) czy 1GB ramu o gorszych ustawieniach i nie synchro czy 512 ale synchro i super timingach 512MB generalnie wystarcza i komputer będzie lepiej chodził na 512MB synchro + dobre timingi. Wyjątkiem będą pamięciożerne aplikacje (np. FarCry :D). W tym wypadku lepiej mieć wiecej ramu nawet jeśli ten ram będzie wolniejszy. Sam ostatnio sobie dołozyłem 256MB specjalnie dla FarCry :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 no facet mowie o WSZYSTKICH DOSTEPNYCH GRACH NA RYNKU POLSKIM!! procz doom3 i HL2 bo tych gier oficjalnie jeszcze niema... i we WSZYSTKIE GRY mozna grac na 256 ramu - oczywiscie mowa tutaj o XP2600 + TI4600 moze tego niezauwazyles? :lol: polecam to testu 256MB BF-Vietnam - z 512MB tnie a mapa wczytuje sie 1-2 minuty ( wyjscie do windy trwa wiecznosc wyjscie do opcji 15 sekund!!! (system jak w podpisie) dolozenie kolejnego 512 natychmiast poprawilo sytuacje... gra dostepna na polskim rynku - cena promocyjna 119 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...