P!otrek 1983 Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 :? Jak dodam 18m kabla do mojego modemu kablowego to to nie wpłynie na jego działanie? :arrow: Bo chce przenieść sobie kompa w inne miejsce w mieszkaniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 18m nie powinno mu zaszkodzic. Sam kiedys dzialalem na 15 metrowym kabelku :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 te 18m nie powinno mieć wpływu na transfer. Sam mam kabel ze 12m. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 te 18m nie powinno mieć wpływu na transfer. Sam mam kabel ze 12m. Transfer? na modemie :) ;) Buahahahaha. 18m na pewno go nie obnizy... bardziej nie mozna... Mozesz miec na 1km kabla i tak to gowno da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITI Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Ja tez mam dlugi kabel (gdizes z kilkanascie metrow), sam nie wiem ile on ma, ale jest dlugi :) I polaczenie jest ok :) (SDI) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes_NET Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 18 m kabla nie sprawi ci zadnej roznicy ... nie zauwazysz zadnego spadku predkosci pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Pomyśl ile jest od Twojego modemu do centrali telefonicznej ... co może zmienić 18 m :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 te 18m nie powinno mieć wpływu na transfer. Sam mam kabel ze 12m. Transfer? na modemie :) ;) Buahahahaha. 18m na pewno go nie obnizy... bardziej nie mozna... Mozesz miec na 1km kabla i tak to gowno da. myslish sie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 te 18m nie powinno mieć wpływu na transfer. Sam mam kabel ze 12m. Transfer? na modemie :) ;) Buahahahaha. 18m na pewno go nie obnizy... bardziej nie mozna... Mozesz miec na 1km kabla i tak to gowno da. Hehe Spiderman uwielbiam taki humor jak Twój :) I faktycznie masz racje, pytałem nawet gościa z TPSA gdy u mnie zakładali telefon :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 te 18m nie powinno mieć wpływu na transfer. Sam mam kabel ze 12m. Transfer? na modemie :) ;) Buahahahaha. 18m na pewno go nie obnizy... bardziej nie mozna... Mozesz miec na 1km kabla i tak to gowno da. Hehe Spiderman uwielbiam taki humor jak Twój :) I faktycznie masz racje, pytałem nawet gościa z TPSA gdy u mnie zakładali telefon :) tu chodzi o modem kablowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 potwierdzam ze 18 metrow nie robi roznicy (ile kilosow masz do domu od serwera) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 do kablowego mozesz doddac, dobry kabelek do lana i bedzie ok, tylko zeby byl choc minimalnie ekranowany ps. juz ktos dzis pisal zeby czytac to co ludzie pisza hehehehehehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Miałem 27m i nie robiło różnicy, więc mniejsza ilość tym bardziej nie powinna nic zmienić ( tylko dobrze końcówki zasiśnij !! ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 potwierdzam ze 18 metrow nie robi roznicy (ile kilosow masz do domu od serwera) no ja mam jakies hmmmm sam nie wiem kilkadziesiat metrooff :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 :? Jak dodam 18m kabla do mojego modemu kablowego to to nie wpłynie na jego działanie? :arrow: Bo chce przenieść sobie kompa w inne miejsce w mieszkaniu. Przy maksymalnej częstotliwości pracy możesz mieć maskymalnie 18dB strat na odległości 100m. Ale takiej częstotliwości żaden operator ci nie zapodaje, więc straty są i tak mniejsze, więc przy normalnym kablu (którego nie łamiesz oczywiście) nie powinieneś mieć strat większych niż 3dB, co jest niczym tak naprawdę przy zastosowaniach domowych. Zapytałem się fachowca w firmie (mam tu praktykę), która sprzedaje i instaluje osprzęt do kablówek, jest dystrybutorem modemów Motoroli itp. Także nie bój żaby, będzie OK! :) Przy okazji pozdrawiam wszystkich studentów na praktykach wakacyjnych :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!otrek 1983 Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 (...) Także nie bój żaby, będzie OK! :) (...) Dzięki za pomoc wszystkim. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 nie od domu do centrali, tylko do puszki na klatce czy na dworze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Ja mam 24m i chodzi spoko. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...