Skocz do zawartości
P!otrek 1983

Jak dodam 18m kabla do mojego modemu...

Rekomendowane odpowiedzi

te 18m nie powinno mieć wpływu na transfer. Sam mam kabel ze 12m.

Transfer? na modemie :) ;)

Buahahahaha.

18m na pewno go nie obnizy... bardziej nie mozna... Mozesz miec na 1km kabla i tak to gowno da.

myslish sie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buahahahaha.

18m na pewno go nie obnizy... bardziej nie mozna... Mozesz miec na 1km kabla i tak to gowno da.

Hehe Spiderman uwielbiam taki humor jak Twój :) I faktycznie masz racje, pytałem nawet gościa z TPSA gdy u mnie zakładali telefon :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buahahahaha.

Hehe Spiderman uwielbiam taki humor jak Twój :) I faktycznie masz racje, pytałem nawet gościa z TPSA gdy u mnie zakładali telefon :)

tu chodzi o modem kablowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:? Jak dodam 18m kabla do mojego modemu kablowego to to nie wpłynie na jego działanie?

:arrow: Bo chce przenieść sobie kompa w inne miejsce w mieszkaniu.

Przy maksymalnej częstotliwości pracy możesz mieć maskymalnie 18dB strat na odległości 100m. Ale takiej częstotliwości żaden operator ci nie zapodaje, więc straty są i tak mniejsze, więc przy normalnym kablu (którego nie łamiesz oczywiście) nie powinieneś mieć strat większych niż 3dB, co jest niczym tak naprawdę przy zastosowaniach domowych.

Zapytałem się fachowca w firmie (mam tu praktykę), która sprzedaje i instaluje osprzęt do kablówek, jest dystrybutorem modemów Motoroli itp.

Także nie bój żaby, będzie OK! :)

Przy okazji pozdrawiam wszystkich studentów na praktykach wakacyjnych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...