Skocz do zawartości
Gość Rzeznik_2236

Cicha (!) obudowa bez bajerów - jakieś propozycje?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rzeznik_2236

Interesuje mnie cicha obudowa bez bajerów w niskiej cenie. Jakieś propozycje? Najlepiej bez zasilacza i jak najtaniej oraz najciszej ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Interesuje mnie cicha obudowa bez bajerów w niskiej cenie. Jakieś propozycje? Najlepiej bez zasilacza i jak najtaniej oraz najciszej ;).

Hmm, to moze szuflada w biurku??? :lol: a powaznie to raczej takiej obudowy nie wyprodukowano, niestety dobra obudowa kosztuje, supercichy jest Antec-sonata ktory zaposiadam ale niestety kosztuje ona troche, tansza i dobra obudowa jest to: http://www.4max.pl/produkt.asp?g=36&gg=21&id=400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Rzeznik_2236

zastanawia mnie co to jest cicha obudowa? :)

Z grubej blachy, niewpadająca w rezonasne, solidnie wykonana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja moja moja jest najcichsza i najlepsza ;)

a na powazniej to z tanszych polecam Tracer Magnetic (czarny):)

jak dla mnie bardzo dobrze tlumi halas, a wlasciwie dzieki dosyc grubym alu tlumi odpowiedni zakres drazniacych ucho frikłensi - chyba nawet lepiej od mojego Enlighta, ktory choc ma ciezka stalowa blache to jednak czasem lubi wpasc w maly rezonans.

blacha alu chyba bardziej tlumi drgania.

ogolnie to nawet najlepsza obudowa nie wyciszy wyjacego kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja może polece coś od siebie ale musi ci sie chcieć idziesz do stolarza i kupujesz MDF 35-40mm potem do komisu i coś co przypomina obudowe atx :> skręcasz ze sobą i masz cicho ja dżwiczki zrobiłem na prowadnicach |_| takich i do środka dałem troche gąbki z głośników mi zostało i nic nie słyszałem a wydałem koło 60zł i tak miałem super cichy server opraty na P66

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi