Spentany Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 hello po wpakowaniu nowego kernela (2.4.24) przestala mi dzialac sieciowka (Realtek 8139) :/ oczywiscie moduł 8139too jest zainstalowany, ifconfig pokazuje mi tylko ppp0 (+ info) oraz lo (+ info) eth0 juz nie ma :/ przy wpisaniu modprobe 8139too nie wywala bledu ze nie ma modulu tylko wszystko jest ok, oprocz teog ze nie mam eth0 ;) wie ktos jak temu zaradzic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 insmod 8139too ;] a potem czary-mary na podniesienie eth0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 ok, zaraz sprawde :) jeszcze zapytam - czy trzeba to do jakiegos *.conf'a lub rc wrzucic coby sie przy kazdym uruchomieniu serwa ładowało czy raz wystarczy ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 /etc/modules.autoload.d/kernel-2.4 oczywiscie moze byc gdzie indziej zaleznie od distro btw, nowym kernelem nazwalbym 2.6.3 a nie 2.4.24 ;] ale co kto lubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 spoko, w Debianku w przypadku Realteka8139 wystarczylo wklepac w /etc/modules 8139too :) i juz wszystko (chyba ;) ) śmiga :)) btw. z jajkiem 2.6.x wstrzymam sie conajmniej do ver. 2.6.6 :) wole chodzic przetartymi szlakami :) thx pozdrov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...