ser_visant Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Hi, Mam podejrzanie niską temperaturę na swoim procku jest to Athlon XP2000+ @ 1750 (12.5*140). Nie przekracza 50C w Full Load (CPU BURN+upały) a zwykle utrzymuje się około 40C. Napięcie jest nominalne 1.75V, nie zawiesza się, choć próba puszczenia na FSB 145 kończy się krachem systemu (moja płyta nie oferuje innego ustawienia FSB pomiędzy) Mam wentylator: TITAN D5TB(3)+sławetna pasta titana płyta główna: Epox 8KTA3+ (taki wynalazek na KT133A+RAID, ale chodzi OK) ;p Seria procesora: AGOIA Poprzednio na tej MoBo Athlon TB1000@1333 osiągał 52-57 C przy podobnej pracy. Jest jakiś wiarygodny test samego procesora (chodzi o wydajność) ? Mogę to zrobić w sisoft sandra ale coś ten program mi wydaje się podejrzany. Temperaturę sprawdzam w Biosie lub w programie dołączonym do MB (wyniki są identyczne) radiator nie jest gorący. Jak zrobie testy to wkleje w kolejnym liście. Pozdrówka P.S. Ile maksymalnie wytrzymuje RAM PC-133 (puszczony na CL-2) ? na 140 jeszcze jest ok, potem "coś" się klepie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Jeżeli radiator nie jest gorący to wyniki temp. mogą się zgadzać. Sprawdź jeszcze czy można może trochę bardziej odgiąć terministor pod procesorem... Albo czy nie masz np. naklejki od spodu procesor'a bo ona też obniża temp. pomiaru. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 to jest awykonalne zeby w xp 2000 temperatura nieprzekraczala 50 stopni na full load. moj kumpel na xp 1,9 TITAN D5TB(3)+ z pasta ze srebrem ale nie ta z titana ze zmienionym wentylatorem ktory ma 4500 obrotow i z tynelem ktory ciagnie powietrze z poza obudowy nad procka, zasilalka oza obudowom na przediej scance wentyl wciaga, a na tylnej na gorze wyciaga na full load w pokoju jest 24 25 stopni, na procku max 50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechu Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Hmmm chlopaki a czemu by nie? Ja u siebie co prawda mam "tylko" athlona xp 1700+ chłodzenie miedziany radioator z dosc duzym wentylem 5200 obrotów + 2xSUNON 12v na górze obudowy wyciąga ciepłe powietrze i procek przy FULL LOAD ma 44 C Apropo wiecie moze cos na temat coolera chyba noname tak mi sie wydaje... jego dziwna nazwa to EVERCOOL a model to chyba CUD-725CA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Mam taki cooler i jest wyjebisty max 50 pare full load w upaly a w zime max 40. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 a wiecie cos o greenPower? ok.4800 obr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daleth Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Duron 1GHz mam na 9x133=1200MHz 1.85 vcore i full load 44-46st (max jaki kiedykolwiek zobaczylemtylko raz 47st w upaly ostatnio) a w obudowie 28-33 zaleznie od temp w pokoju. Troche malo nawet specjalnie sprawdzalem czy mam naklejke pod procem !!! wentyl to MINT M5TB na licencji titana za 25 zeta tylko wyszlifowany na lustro i ofcoz pasta od orginalnego titana srebrna. obudowa zamknieta ale: 1 x 80x80 sunon, 3 x 60x60 noname, 2 x 30x30 noname - wszystkie na 12v tylko musialem przywiazac do podlogi bo by odlecial :):):):) nawet niejest strasznie glosny (wszystkie wyciszane na rozne sposoby) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Ja na swoim 1800 xp w tym momencie mam 35 *C Mam Volcano 7+ i krecu sie w trybie LOW (okolo 3500 obr/min) Ja go rozkrece na 6500 obr/min to spadnie do okolo 29 *C 8O :P :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Ja na swoim 1800 xp w tym momencie mam 35 *C Mam Volcano 7+ i krecu sie w trybie LOW (okolo 3500 obr/min) Ja go rozkrece na 6500 obr/min to spadnie do okolo 29 *C 8O :P :twisted: A swistak siedzi i ............................ placze bo mu sreberka pod***li 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Ja na swoim 1800 xp w tym momencie mam 35 *C Mam Volcano 7+ i krecu sie w trybie LOW (okolo 3500 obr/min) Ja go rozkrece na 6500 obr/min to spadnie do okolo 29 *C 8O :P :twisted: jak ktos ma schrzaniona diode termiczna i dodatkowo o tym nie wie to rezcywiscie ma takie tempy, dioda termiczna potrafi dac odchylke +/- 10 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Ja na swoim 1800 xp w tym momencie mam 35 *C Mam Volcano 7+ i krecu sie w trybie LOW (okolo 3500 obr/min) Ja go rozkrece na 6500 obr/min to spadnie do okolo 29 *C 8O :P :twisted: jak ktos ma schrzaniona diode termiczna i dodatkowo o tym nie wie to rezcywiscie ma takie tempy, dioda termiczna potrafi dac odchylke +/- 10 stopni Dokladnie, takie temp to na WC mozesz miec. 29*C ! Chyba ze masz tego kompa w chlodni ? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 :arrow: powiem tak: mam Athlon'a XP 1800+@2000+ i Volcano 7+ ustawionego na 5114 RPM (tak pokazuje SpeedFan) i temperatura o godz. 08:35 (na moim zegarku) wynosi 49 stopni. co wy na to? chyba jest O.K, prawda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 :arrow: powiem tak: mam Athlon'a XP 1800+@2000+ i Volcano 7+ ustawionego na 5114 RPM (tak pokazuje SpeedFan) i temperatura o godz. 08:35 (na moim zegarku) wynosi 49 stopni. co wy na to? chyba jest O.K, prawda? Wydaje sie calkiem normalna. Jakie Vcore ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Ja na swoim 1800 xp w tym momencie mam 35 *C Mam Volcano 7+ i krecu sie w trybie LOW (okolo 3500 obr/min) Ja go rozkrece na 6500 obr/min to spadnie do okolo 29 *C 8O :P :twisted: ja perdziele to po co ja robiem WC po co caly ten zamet skoro moglem kupic coolerka V 7+ 6500rpm i mialbym 29*C. taniej by wyszlo, mniej pracy... :roll: yyy jasne :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 P.S. Ile maksymalnie wytrzymuje RAM PC-133 (puszczony na CL-2) ? na 140 jeszcze jest ok, potem "coś" się klepie. moje noname-y chodza na 144, czy cos kolo tego, a mzoe 5 nie pamietam, a tera mam odkreconego proca, bo go chlodze wentylem 800 rpm :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Wydaje sie calkiem normalna. Jakie Vcore ? :arrow: max. na moim Epox'ie, czyli 1,85 V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Wydaje sie calkiem normalna. Jakie Vcore ? :arrow: max. na moim Epox'ie, czyli 1,85 V. Probowales go wyzej @ ? Czy RAM cie ogranicza ? (tak jak mnie:( ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 moje pc133 MDT chodza na 172mhz cl222 i na 185cl333 a PQI na 166mhz cas 222 i 175cl333 niedowiarkom moge podeslac screen'y z sandry jak @ 185mhz fsb doganiaja ddr'y... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 na moich noname seitec pc133 cas3 (6ns) spokojnie dzialalem na 150 cas 2 a wiecej nie wiem czy proc nie wytrzymywal czy pamieci bo bootowal sie na magistrali 166 ale unstable :/ :) (default 100 - bo to celek) A tak wogole to musze je pogonic :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Dobra a ja mam 43C na Athlonie XP 2000+ A teraz 2 pytanie na ile moge puscic FSB, zeby go fajnie podkrecic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 to jest awykonalne zeby w xp 2000 temperatura nieprzekraczala 50 stopni na full load. moj kumpel na xp 1,9 TITAN D5TB(3)+ z pasta ze srebrem ale nie ta z titana ze zmienionym wentylatorem ktory ma 4500 obrotow i z tynelem ktory ciagnie powietrze z poza obudowy nad procka, zasilalka oza obudowom na przediej scance wentyl wciaga, a na tylnej na gorze wyciaga na full load w pokoju jest 24 25 stopni, na procku max 50 U mnie temp. XP 2000@2200+ w stresie nigdy nie dochodzi do 50*C, góra 48*C w trybie silent. Volcano 7+, dobra pasta Silver Arctic 3 oraz copershim robią swoje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 to jest awykonalne zeby w xp 2000 temperatura nieprzekraczala 50 stopni na full load. moj kumpel na xp 1,9 TITAN D5TB(3)+ z pasta ze srebrem ale nie ta z titana ze zmienionym wentylatorem ktory ma 4500 obrotow i z tynelem ktory ciagnie powietrze z poza obudowy nad procka, zasilalka oza obudowom na przediej scance wentyl wciaga, a na tylnej na gorze wyciaga na full load w pokoju jest 24 25 stopni, na procku max 50 U mnie temp. XP 2000@2200+ w stresie nigdy nie dochodzi do 50*C, góra 48*C w trybie silent. Volcano 7+, dobra pasta Silver Arctic 3 oraz copershim robią swoje :) Robin Athlona podkreciles lamiac mnoznik, czy zwiekszajac FSB? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 to jest awykonalne zeby w xp 2000 temperatura nieprzekraczala 50 stopni na full load. moj kumpel na xp 1,9 TITAN D5TB(3)+ z pasta ze srebrem ale nie ta z titana ze zmienionym wentylatorem ktory ma 4500 obrotow i z tynelem ktory ciagnie powietrze z poza obudowy nad procka, zasilalka oza obudowom na przediej scance wentyl wciaga, a na tylnej na gorze wyciaga na full load w pokoju jest 24 25 stopni, na procku max 50 U mnie temp. XP 2000@2200+ w stresie nigdy nie dochodzi do 50*C, góra 48*C w trybie silent. Volcano 7+, dobra pasta Silver Arctic 3 oraz copershim robią swoje :) Robin Athlona podkreciles lamiac mnoznik, czy zwiekszajac FSB? Zwiększając FSB do 144MHz chodzi mi stabilnie. Maksymalnie na krótko podkręciłem go do 1850MHz ale jest wtedy niestabilnie, na 1820MHz jest dobrze przy pracy w Windows, na 1800MHz gram i jest OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mleczyk Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Hi, Mam podejrzanie niską temperaturę na swoim procku jest to Athlon XP2000+ @ 1750 (12.5*140). Nie przekracza 50C w Full Load (CPU BURN+upały) a zwykle utrzymuje się około 40C. Napięcie jest nominalne 1.75V, nie zawiesza się, choć próba puszczenia na FSB 145 kończy się krachem systemu (moja płyta nie oferuje innego ustawienia FSB pomiędzy) Mam wentylator: TITAN D5TB(3)+sławetna pasta titana płyta główna: Epox 8KTA3+ (taki wynalazek na KT133A+RAID, ale chodzi OK) ;p Seria procesora: AGOIA Poprzednio na tej MoBo Athlon TB1000@1333 osiągał 52-57 C przy podobnej pracy. Jest jakiś wiarygodny test samego procesora (chodzi o wydajność) ? Mogę to zrobić w sisoft sandra ale coś ten program mi wydaje się podejrzany. Temperaturę sprawdzam w Biosie lub w programie dołączonym do MB (wyniki są identyczne) radiator nie jest gorący. Jak zrobie testy to wkleje w kolejnym liście. Pozdrówka P.S. Ile maksymalnie wytrzymuje RAM PC-133 (puszczony na CL-2) ? na 140 jeszcze jest ok, potem "coś" się klepie. To masz dobre temperatury ja na moim badziewnym sk6+delta mam 60C(!)przy max obciażeniu mi ta moja temperatura cos niepasuje w obudowie mam 3 wentyle (2 zasysające i 1 wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ący) i w pokoju 28C acha pasty nałożyłem malą kropelke arctic sliver 3 Jak uważacie ta temperatura niejest za wysoka na taki cooler ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Probowales go wyzej @ ? Czy RAM cie ogranicza ? (tak jak mnie:( ) :arrow: wiec tak: probowalem wyzej, ale na fsb 150 juz 3dmark 2001 na drugim tescie sie zwieszal. najprawdopodobnie ograniczaja mnie pamiatki no name ustawione narazie 2,70 V. wiecej nie chce dawac, bo moga sie przepalic, chyba? obecnie Athlon chodzi na 145x11,5. a twoj reed~XP jak? zbieram teraz kase na nowe ddr. zastanawiam sie na samsungami pc-2100 lub pc-2700. czy to dobry wybor? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes_NET Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Hi, Mam podejrzanie niską temperaturę na swoim procku jest to Athlon XP2000+ @ 1750 (12.5*140). Nie przekracza 50C w Full Load (CPU BURN+upały) a zwykle utrzymuje się około 40C. Napięcie jest nominalne 1.75V, nie zawiesza się, choć próba puszczenia na FSB 145 kończy się krachem systemu (moja płyta nie oferuje innego ustawienia FSB pomiędzy) Mam wentylator: TITAN D5TB(3)+sławetna pasta titana płyta główna: Epox 8KTA3+ (taki wynalazek na KT133A+RAID, ale chodzi OK) ;p Seria procesora: AGOIA Poprzednio na tej MoBo Athlon TB1000@1333 osiągał 52-57 C przy podobnej pracy. Jest jakiś wiarygodny test samego procesora (chodzi o wydajność) ? Mogę to zrobić w sisoft sandra ale coś ten program mi wydaje się podejrzany. Temperaturę sprawdzam w Biosie lub w programie dołączonym do MB (wyniki są identyczne) radiator nie jest gorący. Jak zrobie testy to wkleje w kolejnym liście. Pozdrówka P.S. Ile maksymalnie wytrzymuje RAM PC-133 (puszczony na CL-2) ? na 140 jeszcze jest ok, potem "coś" się klepie. ja bym sie nie matwil mna twoim miejscu pozdraiwam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Hi, Mam podejrzanie niską temperaturę na swoim procku jest to Athlon XP2000+ @ 1750 (12.5*140). Nie przekracza 50C w Full Load (CPU BURN+upały) a zwykle utrzymuje się około 40C. Napięcie jest nominalne 1.75V, nie zawiesza się, choć próba puszczenia na FSB 145 kończy się krachem systemu (moja płyta nie oferuje innego ustawienia FSB pomiędzy) Mam wentylator: TITAN D5TB(3)+sławetna pasta titana płyta główna: Epox 8KTA3+ (taki wynalazek na KT133A+RAID, ale chodzi OK) ;p Seria procesora: AGOIA Poprzednio na tej MoBo Athlon TB1000@1333 osiągał 52-57 C przy podobnej pracy. Jest jakiś wiarygodny test samego procesora (chodzi o wydajność) ? Mogę to zrobić w sisoft sandra ale coś ten program mi wydaje się podejrzany. Temperaturę sprawdzam w Biosie lub w programie dołączonym do MB (wyniki są identyczne) radiator nie jest gorący. Jak zrobie testy to wkleje w kolejnym liście. Pozdrówka P.S. Ile maksymalnie wytrzymuje RAM PC-133 (puszczony na CL-2) ? na 140 jeszcze jest ok, potem "coś" się klepie. To masz dobre temperatury ja na moim badziewnym sk6+delta mam 60C(!)przy max obciażeniu mi ta moja temperatura cos niepasuje w obudowie mam 3 wentyle (2 zasysające i 1 wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ący) i w pokoju 28C acha pasty nałożyłem malą kropelke arctic sliver 3 Jak uważacie ta temperatura niejest za wysoka na taki cooler ? Jak na taki cooler to nie jest za wysoka, ja miałem podobną na słabszym coolerze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Ja na swoim 1800 xp w tym momencie mam 35 *C Mam Volcano 7+ i krecu sie w trybie LOW (okolo 3500 obr/min) Ja go rozkrece na 6500 obr/min to spadnie do okolo 29 *C 8O :P :twisted: jak ktos ma schrzaniona diode termiczna i dodatkowo o tym nie wie to rezcywiscie ma takie tempy, dioda termiczna potrafi dac odchylke +/- 10 stopni NA 100 % dioda jest sprawna ..... Mialem zdjete dwie scianki z obudowy.....A komp stoim przy drzwiach od balkonu !!! :D Wczoraj w nocy ( bylo chlodno ) otworzylem balkon i rozkrecilem V 7+ na 6500 RPM to temp mi spadla do 23 *C !!!!! I nie wmawiajcie mi ze to nie prawda !!!! Dodam ze nie uzywam zadnym Rain'ow i innych bajerkow ! :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Probowales go wyzej @ ? Czy RAM cie ogranicza ? (tak jak mnie:( ) :arrow: wiec tak: probowalem wyzej, ale na fsb 150 juz 3dmark 2001 na drugim tescie sie zwieszal. najprawdopodobnie ograniczaja mnie pamiatki no name ustawione narazie 2,70 V. wiecej nie chce dawac, bo moga sie przepalic, chyba? obecnie Athlon chodzi na 145x11,5. a twoj reed~XP jak? zbieram teraz kase na nowe ddr. zastanawiam sie na samsungami pc-2100 lub pc-2700. czy to dobry wybor? Mi idzie na 150x11,5 ale ani MHz wiecej stabilnie :? Jezeli RAMy nowe to tylko 2700, 2100 to za cienko juz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Hi, Mam podejrzanie niską temperaturę na swoim procku jest to Athlon XP2000+ @ 1750 (12.5*140). Nie przekracza 50C w Full Load (CPU BURN+upały) a zwykle utrzymuje się około 40C. Napięcie jest nominalne 1.75V, nie zawiesza się, choć próba puszczenia na FSB 145 kończy się krachem systemu (moja płyta nie oferuje innego ustawienia FSB pomiędzy) Mam wentylator: TITAN D5TB(3)+sławetna pasta titana płyta główna: Epox 8KTA3+ (taki wynalazek na KT133A+RAID, ale chodzi OK) ;p Seria procesora: AGOIA Poprzednio na tej MoBo Athlon TB1000@1333 osiągał 52-57 C przy podobnej pracy. Jest jakiś wiarygodny test samego procesora (chodzi o wydajność) ? Mogę to zrobić w sisoft sandra ale coś ten program mi wydaje się podejrzany. Temperaturę sprawdzam w Biosie lub w programie dołączonym do MB (wyniki są identyczne) radiator nie jest gorący. Jak zrobie testy to wkleje w kolejnym liście. Pozdrówka P.S. Ile maksymalnie wytrzymuje RAM PC-133 (puszczony na CL-2) ? na 140 jeszcze jest ok, potem "coś" się klepie. To masz dobre temperatury ja na moim badziewnym sk6+delta mam 60C(!)przy max obciażeniu mi ta moja temperatura cos niepasuje w obudowie mam 3 wentyle (2 zasysające i 1 wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ący) i w pokoju 28C acha pasty nałożyłem malą kropelke arctic sliver 3 Jak uważacie ta temperatura niejest za wysoka na taki cooler ? Ja na XP1700+ (mam w zasadzie 1800 tylko plyta go zle wykrywa) z SK6 + Delta mam 44C przy full ponizej 50C. Jeden wiatrak 8cmX8cm wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e powietrze z obudowy, drugi wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e. Przy Delcie puszczonej na 5V proc osiaga przy fullu ponizej 65C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...