bortas Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 mam 2 kompy na obu jest xp pro na swoim lacze udostepniam, na drugim odpalam kreatora i wszystko chodzi fajnie, do czasu az nastepnego dnia wlacze komputery... rano sie okazuje ze otoczenie dziala, ale net nie (oczywisice mowimy o drugim kompie a nie o moim) i tym sposobem okazuje sie ze pomimo ze udostepnianie jest wlaczone to nie widnieje ono jako stan "włączone, udostepnione", musze ponownie je wylaczyc i wlaczyc i czasami od razu a czasami po ponownym odpaleniu kreatora an drugim kompie jest net, czy ktos sie z tym spotkal, moze jakas łata czy cos.. z gory dzieki za sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasteq Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 mam 2 kompy na obu jest xp pro na swoim lacze udostepniam, na drugim odpalam kreatora i wszystko chodzi fajnie, do czasu az nastepnego dnia wlacze komputery... rano sie okazuje ze otoczenie dziala, ale net nie (oczywisice mowimy o drugim kompie a nie o moim) i tym sposobem okazuje sie ze pomimo ze udostepnianie jest wlaczone to nie widnieje ono jako stan "włączone, udostepnione", musze ponownie je wylaczyc i wlaczyc i czasami od razu a czasami po ponownym odpaleniu kreatora an drugim kompie jest net, czy ktos sie z tym spotkal, moze jakas łata czy cos.. z gory dzieki za sugestie Nigdy nie rozumialem tych kreatorow windows... zrob tak - w katalgu WINDOWSsystem32driversetc jest pliczek hosts. Dodaj tam taki wpis mniej wiecej: 192.168.0.10 DELL.MSHOME.NET Pomiedzy ip a nazwa musi byc tab zdaje sie i pusta linia pod spodem (tak dla pewnosci :P). Bootnij ICS i juz nie powinno sie krzaczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 najlepse jest to ze w tym pliczku jyz jest taki wpis a dokladniej: 192.168.0.1 bortas.mshome.net # 2009 2 0 22 9 27 16 777 192.168.0.100 borti.mshome.net # 2004 2 6 28 16 39 37 155 co na koncu znacza te cyfry?? ps problem nadal istnieje, dzis znowy trzeba bylo udostepniac jeszcze raz :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasteq Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 ps problem nadal istnieje, dzis znowy trzeba bylo udostepniac jeszcze raz :( Hmm... jakos sobie z tym poradzilem, ale jak? Wiesz co, przeczytaj ten txt - mnie to pomoglo pozbyc sie owego problemu: http://www.msinfo.pl/mssupport/Dokumenty/P...XX/PL309642.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 aktualnie mam tylko jeden monitor wiec zabardzo sobie tego ine sprawdze.. jak wroci moj nec to sie pobawie.. z gory dzieki za pomoc, mam nadzieje ze to rozwiaze moje problemy :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 n iestety jest nadal to samo - skonfigurowalem polaczenie recznie, ale nadal po restarcie znika udostepnienie.. moze jakas lata na to jest :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...