Skocz do zawartości
kazik2000

Duron 1.6 + ECS L7S7A2 i mizerne o/c :(

Rekomendowane odpowiedzi

Od razu mowie ze przeczytalem topic o moim mobo i o/c nowych duronow kilka razy i dlatego mam kilka pytań:

1. ktos pisal ze zablokowany duron (48 tydz) mozna odblokowac drut-modem. U mnie nie dziala, choc komp normalnie sie uruchumia (nie powinien sie zablokowac??)

2. fsb 166 jest nie do osiagniecia, choc napiecie (tez drutem) mam 1,6 +5% czyli 1,7V

3. dokonalem setek nieudanych prob athlonizacji. czy jest mozliwe, ze wszelkie przewodzace substancje, ktore dostaly sie gdzies glebiej ;) powoduja zwiechy i freezy

4. teraz mam klopot ze stabilnoscia nawet n1 1.9 (a mam normalny zasilacz + napiecie = ???????)

5. juz mam dosc :( przeciez i ten ecs i duron sie ponoc dobrze kreca (seria MIXIB, zielony laminat)

dzieki z gory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczy zebys poczytal topic o ktorym wspomnialem i zmienilbys zdanie

a tak btw. to wlasnie przyliczylem freeza na 1.9, juz mnie szlag trafia i zraz kompa wyjeb*** na smietnik :/

UPDATE:

przepraszam moderow ale chyba lepiej przeniesc ten watek na forum AMD, albo lepiej sam przeniose :)

PROSZE NIE ODPOWIADAC NA TEGO POSTA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na mobo w takiej cenie to calkie sporo mozna na nim podkrecic wiem bo sam takie mam :) a co do tego drut moda napiecia to tez go zrobilem i ze standarowego 1.65 zrobilo sie 1.8 ale i tak nic to niedawalo dopiero jak wgralem nowego biosa to doszlo mi do fsb 200(wczesniej za cholere niechcialo isc na 200) ale nic wiecej moze jak zmienie chlodzenie to pujdzie wyzej.Tak wiec sprubuj wgrac nowego biosa i moze tez pujdziesz wyzej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi