P_i_t_t Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 a wiesz ze doswiadczenie "znikniecia" kolumn o szerokosci wiekszej jak 25cm jest praktycznie nie mozliweHmm no a czemu niby niejest możliwe . Jeśli dzwięk odpowiedznio wypełnia całe pomieszczenie. Ja myśle tak jak już wcześniej napisałem z moich doświadczeń :wink: Takie szerokie kolumny mają z tym problem, ze względu na załamania fazowe dzwięku na przedniej ściance. Im jest ona szersza tym gorzej. Zauważ iż większość nowych audiofilskich kolumn jest właśnie wąskich (a co najwyżej są głębokie). Duży głośnik basowy (jesli ma być) montuje się wtedy na bocznej ściance - np Visaton Vox 251 i wiele innych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 a wiesz ze doswiadczenie "znikniecia" kolumn o szerokosci wiekszej jak 25cm jest praktycznie nie mozliweHmm no a czemu niby niejest możliwe . Jeśli dzwięk odpowiedznio wypełnia całe pomieszczenie. Ja myśle tak jak już wcześniej napisałem z moich doświadczeń :wink: ja nie mowie o wypelnianiu pomieszczenia dzwiekiem, tylko o obrazie sterefonii w szerz i w glab... czy np jak zamkniesz oczy to powiesz o wokalista stoi po srodku blisko mnie, gitarzyszta troszeczke na lewo i w glebi, dalej w lewym rogu fortepian a po prawej basista itd i przy tych zamknietych oczach nie mozesz jednnoznacznie wskazac palcem gdzie stoja kolumny... a co do tego ze jak szerersze jak mniej wiecej 25 cm to jest cos takiego ze jezeli zrodlo promieniowania dzwieku ma szerokosc wieksza niz odleglosc od ucha do ucha drugiego to juz pojawia sie na przedniej sciance zaklamania fazowe...bedzie wtedy zrodlem punktowym i przyz tworzeniu obrazu dzwieku nie ma mozliwosci aby zniknac ... tak juz jest i nic tego nie zmieni zwroc uwage ze wiekszosc klasowych kolumn jest waska... to moze sprawi ze bardziej uwierzysz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PakerWolus Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Ciekawe spostrzeżenie przyznam ze niewiedziałem moja kolumna ma wymiary wys/szer.głeb 105/45/42cm. Ale czy w wypadku gdy zamontował bym taki głośnik na ściamie bocznej to dźwięk niebyłby skierowany "gdzieś na bok" a nie w centrum.? Bo przyznam że też troche śmiesznie by to wyglądało także :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 bas nie jest dzwiekiem punktowym i nie mozna okreslic jego miejsca pochodzenia, zwroc uwage ze w subwooferach glosnik jest skierowany np w dol a bass reflex tez w dol albo w bok i nadal przeciez slychac dzwiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 fajny sprzet na tych zdjeciach:=] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 slyszalem visation couplet wygladaja jak te Visaton Vox 251 ale sa to monitorki bez tego glosnika z boku, couplety normalnie zmiotly eltaxy liberty 5+ na wejsciu pomimo ze te drugie to podlogowki to sobie wyobrazam co te voxy potrafia 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Hehe - 251 zmiatają z pokoju wszystko co się słabo trzyma :lol: Salonik 40 metrów to dla nich żadne wyzwanie. Wracając do wszechkierunkowości niskich tonów (pisałem to już w innym topiku). Gdy fala akustyczna jest znacznie dłuższa od średnicy membrany to wtedy to odbicia od ścian pomieszczenia powodują, że do odbiorcy dociera ciśnienie akustyczne z wielu stron - uniemozliwiając lokalizację źródła. Norma THX określa tą granicę na 80Hz. :arrow: PakerWolus Zamontowanie największego głośnika z boku było by ok, ale w zwrotnicy musiałbyś ustawić jego odcięcie na mniej więcej wartość o której wspomniałem. Wtedy nie wpłynęło by to zbytnio na lokalizację dzwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 :arrow: PakerWolus a moze zastanow sie nad zrobieniem nowych skrzynek?? np takich o szerokosci 25cm, gleboskosci odpowiedniej litrazowi do niskotkownki czyli cos kolo 50cm :) i wysokosci ok 1m, na wysokim tonie GDWK 11/100 cieta wysoko (z ferrofluidem jest i nie spalila by sie przy wysokim cieciu), na srenich np jakis ARP 150 od tesli, na bas zostal by ten stx wrzucony z boku z otworem bass reflex z przodu, obudowa odpowiedno wzmocniona w sordku i pomalowana wewnatrz bitexem a na to przyklejona 1-2cm grubosci gabka, wszystkie glosniki odpowiednio zestorojone i wyrownana efektywnosc, mysle ze zagraloby naprawde niezle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PakerWolus Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 No jak narazie niemam funduszy na taki eksperymen. I wolałbym raczej wpierw usłyszeć jak to gra bo niema sensu wyrzucać pieniędzy jak niebedzie mi sie podobał efekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Sredniotonówce 10" HH8021Sorrki moja pomyłka średniotonówke mam 20cm. No niezajmuje sie profesjonalnie akustyką ale co nieco wiem na ten temat Według mnie kolumny grają bardzo dobrze dzwięk jest czysty i głęboki. A co do zanikania kolumn to efekt jest bardzo dobry. Nawet to testowałem próbując zlokalizować kolumny po wcześniejszym okręceniu sie z zamkniętymi oczami(wiem że to śmieszna :lol: ). Napewno niejest to efekt taki jak na sytemach typu 5.1 i więcej bo ja mam tylko stereo ale mnie jak najbardziej zadawala. powiedz mi jeszcze jedno czy poza umc umc łup łup z tych swoich kolumn wyciagasz cos wiecej?? wokale sa naturalne ?? wysokie tony nie draznia,Dzwięk niejest w żadnym stopniu zniekształcony.Soprany też niedrażnią Yamaha posiada bardzo dobrą regulacje a nawet zwykłe sterowniki w dzwiękówce mogą bardzo zmienić dzwięk. Ja obecnie posiadam Sound Blastera PCI i słucham na włączonym efekcie spatial niewiem dokładnie co on robi ale według mnie stwarza efekt 3d takie są moje odczucia. A tak jak powiedziałem słucham głównie Techna hip-hop drum and basse a w tych rejonach muzycznych soprany cewkowe niespisują sie najlepiej przynajmnie j ja wole piezo. Bo ani tego spalić sie nieda i w porównaniu do cewkowych grają głośniej . A co do moich bassów to dlatego mam te 40cm bo po prostu lubię jak czuć bass "na klacie" i dlatego STX bo w tej cenie nic lepszego bym nieznalazł. Czekam na twoje spostżeżenia :) glosnik 20cm nie przetwarza juz srednich tonow :lol: :lol: :lol: glosniki do 16cm potrafio jeszce oddtwarzec srednie tony :) chlopie jak nic nie kumasz to nic nie gadaj lepiej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 :arrow: ste3an znaczy 20cm glosnik przetwarza srednie tony, tylko slabiej i 20cm to juz jest nisko-srednio tonowy glosnik :) a nie dedykowany sredniotonowy... zwroc uwage ze w paradigmach monitor 3 nisko-srednio ma 21cm srednicy i gra srednie czestotliwocie... hehe tylko ten glosnik kosztuje wiecej niz dwie kolumny PakerWolusia razem wziete :wink: wg mnie srednio tonowe glosniki o wymiarach powyzej 16cm to kompletna pomylka 8-13cm to jest chyba optimum.. >>tanie<< glosniki sredniotonowe o srednicy ponad 20cm charakteryzuje qrewskie zwichrowanie efektywnosci w przedziale 4-6kHz... a przeciez to jeszcze srednie tony... jednym slowem gra fatalnie :) i zgadzam sie w pelni ze ste3anem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PakerWolus Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 glosnik 20cm nie przetwarza juz srednich tonow glosniki do 16cm potrafio jeszce oddtwarzec srednie tony chlopie jak nic nie kumasz to nic nie gadaj lepiej heh hh8021 ma pasmo przenoszenia od 55-5500hz hmm czy jeśli tne go od 300-4000 to niesą średnie bo ja myśle że są i oczywiście tak jak powiedział kamien niejest to dedykowany głośnik śreniotonowy ale swoją role spełnia więc niemów mi tu że nic niekumam bo ręcze że jest odwrotnie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 glosnik 20cm nie przetwarza juz srednich tonow glosniki do 16cm potrafio jeszce oddtwarzec srednie tony chlopie jak nic nie kumasz to nic nie gadaj lepiej heh hh8021 ma pasmo przenoszenia od 55-5500hz hmm czy jeśli tne go od 300-4000 to niesą średnie bo ja myśle że są i oczywiście tak jak powiedział kamien niejest to dedykowany głośnik śreniotonowy ale swoją role spełnia więc niemów mi tu że nic niekumam bo ręcze że jest odwrotnie :wink: sluchaj 20cm i dobrej jakosci srednie tony z nie markowego glosnika sredniotonowego? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PakerWolus Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Jak dla mnie jakość jest wystarczająca. :D Nienarzekam więc zostawie jak jest. Może jak kiedyś bedzie przypływ gotówki to sobie pomyśle o jakimś profesjonalnym zestwie głośnikowy ale wcześniej musiał bym tego posłuchać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 heh hh8021 ma pasmo przenoszenia od 55-5500hz skoro przenosi od 55Hz to to nie jest sredniotonowka ale najzwyjlejszy glosnik nisko-srednio tonowy, wydaje mi sie ze powyzej 2-2,5kHz juz cienko on gra jak wieszkosc o srednicy 20cm ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PakerWolus Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Moja odpowidź jest wyżej :) Ja na jakość dzwięku nienarzeka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 no tak :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Oczywiście istnieją też audiofile dla których robi sie takie wzmacniacze ale ja piszę o realich. Pozdro:) hahaha to mnie rozbawilo... :lol: i to: A słyszałeś kiedyś tą Yamahe na porządnych głośnikach Ahaa.... wiec, uważasz, ze powinniśmy sluchac sprzetu na takich "parządnych" kolumnach jak twoje?! ;) Chyba wolalbym wogule zrezygnowac ze słuchania muzyki!! Przez moje ręce przewineło się przynajmniej kilkadziesiąt wzmacniaczy i masa róznych kolumn. No to chyba tylko miales je w rekach i nic poza tym skoro nawet nie rozrozniasz efektywnosci od cisnienia akustycznego... :D Dobra... No Offence.. kazdy ma swoj gust... Ale nie znosze, jak ktos sie nie zna, a sie odzywa i jeszcze klóci z ludzmi ktorzy sie naprawde znaja... Aha... jakby co to mam w tej chwili na ukonczeniu kolumny na Vifach M18WO i D25AG, zasilane Technicsem SU-VX500, ktory po przelaczeniu na sama koncowke wymiata! i Yamaha CDX-493. Do tego kabelki Oeblach i Cable Talk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Aha... jakby co to mam w tej chwili na ukonczeniu kolumny na Vifach M18WO i D25AG, zasilane Technicsem SU-VX500 no fajne cacuszko sie szykuje :) jakiej pojemnosci obudowa i na ile strojona ?? wysokotonowka ma 6ohm i wieksza efektywnoc niz 8omowy nisko-srednio jak sobie z tym poradzisz ?? moze rozne wersje sa tych glosnikow... aaa na ilu bedziesz cial zwrotnica bo patrze ze powyzej 3kHz ten M18WO zaczyna szalec :) (w sumie ten D25AG od 2-2,5kHz ma juz ladny przebieg i moc chyba wystarczajaca na takie ciecie... :wink:) kiedy koniec robty i testy odsluchowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PakerWolus Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 :arrow: Sinus Po pierwsze przeczytaj cały wątek zanim coś skomentuejsz. NIgdzie z nikim sie niekłóce tylko wymieniam opiniami na dany temat , a że tobie sie to niepodoba to już trudno. Po drugie tak słuchałem już kilkadziesiąt wzmacniaczy jakich marek też napisałem więc sobie poczytaj jak masz ochote. No to chyba tylko miales je w rekach i nic poza tym skoro nawet nie rozrozniasz efektywnosci od cisnienia akustycznego... hehe a gdzie tak napisałem?? :lol: zasilane Technicsem SU-VX500, ktory po przelaczeniu na sama koncowke wymiata! i Yamaha CDX-493. Do tego kabelki Oeblach i Cable Talk.Moja Yamaha też wymiata jako końcówka po przełączeniu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 skrzynia 36 litrow, dostrojona na jak najnizszy basik (32Hz strojenie)... -10 db teoretycznie na 24-25Hz, zobaczymy jak bedzie w praktyce... wyskotonowke wytlumie oczywiscie, albo zaloze uklad kompensujacy impedancje i zapewne patent a'la BC Aqoustique czyli regulacja tlumienia wysokotonwca na zworach z tylu obudowy A co do podzialu to bede cial na 2kilo 12 db/oct albo nawet 24... duze wyzwanie ale da sie zrobic! :) D25 spokojnie mocowo wytrzyma na takim cieciu... Wszystko staram sie robic bezkompromisowo: cewki tasmowe, kondensatory MKT, kable pewnie Cable Talk, albo Nordost Gold do srodka, bassreflex flow port, kolce oczywiscie, obudowa mdf 22mm wzmacniany i wytlumiony kilkuwarstwowo, z cokolemem i oklejona fornirem mahoniowym :twisted: Obudowe chce jak najtwardsza, bo przy takim strojeniu bedzie troszke duze opoznienie w okolicach 30hz, przez co moze troche buczec... ale powinno byc ok, robilem kilka obudow roznych obletosci na samego basa, zeby sprawdzic i okazalo sie oczywiste.. im mniejsza tym lepszy impuls, kick-bass, a w 36 l piekny mieciutki i niziutki basik, slabszy ale ja zdecydowanie bardziej wole wlasnie taki :twisted: Jak to skoncze to bedzie naprawde wypas!! mam nadzieje... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 hehe 36l na taki glosnik, to faktycznie bedzie bas tlusty, ospaly i trzesacy domem ;) bedzie jak sub gralo hehehe ale jak mowisz ze dazysz do takiego to czekam na relacje z odsluchow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 hehe no trzesie domem to fakt... :twisted: ale co do tej ospalosci to twarda obudowa, twarde tluminie i kable nordosta polepsza konturowosc basu. Ale to bedzie nieprzewidywalna kolumna... ja pierdziele az sie boje... ;) aluminiowa szybko kopolka, ospaly bas, miekka srednica, szybkie i ostre kable, konturowy wzmacniacz i miekki CD.. ciekawe co z tego wszystkiego wyjdzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 ... ciekawe co z tego wszystkiego wyjdzie :D Oby nie Diora Astra 2 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 ... ciekawe co z tego wszystkiego wyjdzie :D Oby nie Diora Astra 2 :lol: buehehehehehe :lol: kolumna na TVM 150-03 i kopulce vify a gra gorzej jak altus z tubowcem :lol: a ty P_i_t_t wypluj te slowa bo sinus sie zalamie jak mu wyjdzie takie cudo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Skoro juz tak sie rozpisaliście o głosnikach :twisted: to co polecilibyście w cenie do 1000 zł za 2 szt ? Myślałem o czymś takim: http://www.maxaudio.pl/sklep/artykul/id/86...TANNOY/mX-1---M ale może znajdzie się coś lepszego w tej cenie ? Duzo pisaliście też o: Audiovawe 141 Mission M71 Tannoy M2 tylko za chiny nie mogę ich nigdzie znaleźć :oops: chciaż żeby ceny porównać (juz nie mówiąc o odsłuchu). Do tej pory mam Polaris200 ale chcialbym je dać na tył, do oglądania filmów a na przód chciałbym coś dobrego, żeby posłuchać muzyki :wink: Muzyka, której słucham to generalnie Matal/Rock: Megadeth, Faith No More, Dream Theater, Marty Friedman. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 na allegro masz duzy wybor Tannoyi M2... do tej muzyki beda dobre http://www.agdrtv.com/kolumny_glosniki/elt..._liberty_1+.php a tu masz eltaxy liberty 1+ w promocji przecenione z 950zl na 711zl... mysle ze tak samo dobre jak Tannoye M2 sa.... a moze nawet i lepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 ja sluchalem tych eltaxow i mi nie przypadly do gustu wybieralem w podobny przedziale cenowym co ty odsluchiwalem m.in. te eltaxy m1 , m2 "Warfidle" +8 ( chyba to sa te male:) juz mi sie calkiem pokickalo:) i zdecydowalem sie na tannoye m2 a myzka to glownie rock progresywny , metal , jazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sedah Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Co sadzicie o http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24605756 . Cena dosc niska jak za sub aktywny. Jakos nie umiem znalezc zadnych informacji o tym subie, nawet na stronie producenta, bo zaczyna sie od A-100. 2 glosniki 50W, a caly sub ma 40W? A ten http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24813317 Wiem wiem, juz raz mi odradzano Alpharda, ale z czystej ciekawosci sie spytam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 imo do tysiąca tylko stereo :-) kolumny + używany wzmacniacz i efekt jest duzo lepszy niż z dowolnych "pierdziawek" w podobnej cenie,,, za moj zestaw z okablowaniem zapłaciłem ~1150zł, w zestwie amplituner technicsa 2x100W (350pln), qadrale 2x140W(80W) (700pln) i dobre kabelki (50pln), pokój ma ~13m2 więc jak któryś z kolegów kiedyś powiedział, prawdziwa jesień średniowiecza, sprzęt gra z mp3 podłączony do sb live value więc to są wąskie gardła mojego zestawu,,, ktokolwiek słyszał mój zestaw był pod wrażeniem, gra np. lepiej niż wieża mojego sąsiada (technics - ~2500pln), zestaw ma ogromny nadmiar mocy więc nie muszę go katować i spokojnie gra sobie na 1/10 gwizdka,, a jak party to party,, nie ma problemu :-) ten zestaw wprowadza w wibrację mój balkon hehe i poręcze na klatce :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...