Obecny Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Potrzebuje pomocy w wdrażaniu u siebie sterowników KXProject mam SBLive 5.1 i głośniki creative dtt-2200 (też 5.1) czy ktoś może dla mnie zrobić ustawienia dla kxproject dla tego zestawu ?? lub może podać link na gotowe ustawienia do sciągnięcia ?? komputer głównie służy do słuchania muzyki i filmów dvd/divx (ac3) prosze o pomoc, z góry serdecznie dziękuje, potrzebuje też wszelkich możliwych porad na ten temat. Czy jest gdzies polska dokumentacja do tych sterownikow ktore nawet domyslnie daja dzwiek 10x lepszy niz jakiekolwiek oryginalne sterowniki creativa !!! ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Jako ze podkresliles to "ktore nawet domyslnie daja dzwiek 10x lepszy niz jakiekolwiek oryginalne sterowniki creativa !!! ?" To pomoge :P , ale daj znac na gadu . Ogolnie do ja testuje obecnie z Marcinem_gps Foobara i wyjcie Asio na latency 2 ms ( gra zajebiscie ) . Odezwij sie dzisiaj wieczorem, to ci wytlumacze co i jak :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_Szulkin Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 ja miał bym pytanie co do ustawienia tego programu tez:) mam głosniczki creativa 5.1 do sblive 5.1 digital w pilocie do głosników mam wejscie na słuchawki niestety jak je podepne to niemam głosu ani w słuchawkach ani w głosnikach jak to ustawic ?? prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Moze masz sluchawki popsute :) > Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_Szulkin Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 słuchawki oki jak wcisne bezposrednio fo karty muzycznej to jest oki Tylko jak wkąłdam je do tego przewodowego pilita to CISZA :( prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Ja nie wie co to , nie wiem tez jak podlaczasz to , nie mam pojecia o takich zestawach . Moze ktos inny ci pomoze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 ja tez bym prosil jakiegos sznurka do polskiego lopatologicznego wyjasnienia do DSP.. na razie to potrafie tylko zmodyfikowac juz istniejace moduly ale zeby cos samemu dodac to .. nie potrafie ;/ nie wiem jak to polaczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Nie ma polskiego forum kxow . A podlacza sie hmmm , koncowki wtyczek sa opisane :P . I zalezy jeszcze co chcesz takiego zmieniac w DSP i po co . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 jutro zamieszcze na forum temat odnosnie KX'ow i foobara 2k z linkami do ustawien i opisem z ustawieniami sie troche z Xanem pomeczylismy, ale nareszcie jest super :) Co do ustawien DSP to nie pozostaje nic innego jak przeczytanie FAQ (niestety po angielsku) Ale wielkiej filozofii tam nie ma :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Tylko z wiekszym Latency daj :) Asio , moglbym ktos jeszcze testnac kxy na 2 ms, na plycie z Nforce 2, ciekawe czy tam tez bylyby problemy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RYBA86 Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 Witam, odkopuje stary temat ponieważ potrzebuje informacji. Na karcie SBlive 5.1 i KX najnowsze (3550) + windows 7 64bit mam lepszą jakość dźwięku niż na zintegrowanej dźwiękówce HD audio realteka ale problem pojawia się w 5.1. Na realteku np. w GTA 4 gdy jestem na początku gry w domu i się rozglądam dookoła to np. radio słysze wtedy kiedy trzeba z tyłu lub z przodu w głośnikach, natomiast na kx i sblive 5.1 słyszę to samo z przodu i z tyłu, jakby kopia czy coś w tym stylu nie znam się za bardzo. Co muszę zrobić żeby było ok ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 (edytowane) Uzywam od ponad pol roku KX na Audigy1/Win7 64 i dzwiek 5.1 w grach dziala tak jak powinien. W Filmach rowniez leci glos po centralu itd. Na poczatek ustaw sobie w Surrounder: - Speaker mode 5.1 - Surround on - kolejne wartosci: 1 - 1 - 0 - 12 - Sub on Kolejna rzecz to wybranie domyslnego urzadzenia audio, w KX sa urzadzenia z 8 wyjsciami (nadaja sie do 5.1) i takie z tylko dwoma. Prawym klawiszem na glosniczku przy zegarze, urzadzenia do odtwarzania i tam ustaw domyslne urzadzenie ktore we wlasciwosci-zaawansowane ma "8 kanalowe" Po tym powinno dzialac :) Dodatkowa polecam zmienic skorke bo domyslna jest tragiczna. Odznacz tez zamiane przednich z tylnymi glosnikami (podobno wyjscie na tylne daje lepsza jakosc...) http://img369.imageshack.us/img369/1208/kxmixer1bf4.png http://stashbox.org/216043/ProUIskin.kxs Edytowane 16 Października 2010 przez Pinki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RYBA86 Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 (edytowane) Dzięki za odpowiedź, ale mam tak ustawione i niestety mam tak jak opisałem powyżej, napisz mi proszę jaką masz dokładnie wersje tych sterowników oraz jakie dokładnie urządzenie wybrać z listy "urządzenia do odtwarzania" ja mam takie: S/PDIF coś tam .. Master Mixer Wave out 2/3 Wave out 4/5 Wave out 6/7 i wybrane mam to pierwsze dzięki czemu działają wszystkie głośniki ale w grach nie tak jak powinno :( Jak więc mogę uzyskać prawdziwe 5.1 ? SBlive 5.1 (SB0100) edit: zauważyłem że na zintegrowanej w opcjach dźwięku gta jest do wyboru opcja "surround" a na sb są tylko do wyboru słuchawki i stereo :o Edytowane 17 Października 2010 przez RYBA86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 (edytowane) Kliknij dwa razy na tym S/PDIF i zobacz co masz w zaawansowane. Domyslam sie ze "2 kanalowe" Wybierz tak jak pisalem urzadzenie ktore ma 8 kanalow czyli podejrzewam ze drugie (u siebie zmienilem im nazwy wiec nie wiem, ale u mnie 8 kanalowe jest na drugiej pozycji) Ustaw na domyslne i MUSI dzialac. Daj znac czy pomoglo Edytowane 17 Października 2010 przez Pinki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RYBA86 Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 (edytowane) Tak, to chodziło o to, dzięki wielkie, POMOGŁO !! to jeszcze drobnostka w takim razie :) Jak mam najlepiej ustawić 5.1 w surrander+ :) Tzn te suwaki Vcenter, VRearA, VRearW, VRearD, Subwoofer i Bass? Pozdrawiam Edytowane 21 Października 2010 przez RYBA86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RYBA86 Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Zauważyłem, że po zmianie na 8 kanałów w głośnikach jest pewne opóźnienie, tzn dźwięk jest puszczany z 1 sek opóźnieniem. Też tak macie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RYBA86 Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 Pomoże ktoś?:( Wciąż nie mogę używać 5.1 ze względu na to opóźnienie :(((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 U mnie nie ma zadnego opoznienia. Moje ustawienia: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RYBA86 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2010 (edytowane) Przy takich samych ustawieniach mam to samo, opóźnienie w grze konkretnie counter strike source, jak strzelam to po sekundzie słyszę odgłos przy ustawieniu kx na "master mixer" (8-kanałowe), na innych urządzeniach 2-kanałowych jest ok i przez to nie mogę używać 5,1 na swoich głośnikach :( EDIT: dobra, okazało się że to tylko w tej grze jest opóźnienie a myślałem, że we wszystkim, problem rozwiązała jedna komenda, jeśli ktoś by potrzebował jej kiedyś to niech pisze pm. Edytowane 1 Grudnia 2010 przez RYBA86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyBa128 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 (edytowane) Witam sory że odkopuje temat ale mam problem. Mam karte SB live 5.1 220 i mam problem z ustawieniem w kx głośników 5.1 kiedy zrobie tylne głośniki na maxa to zaczynają mi wszystkie głośniki charczeć musze ściszyć tylne to wtedy wszystko jest ok a charczą mi na takich ustawieniach jak podał PINKI Ale bez ustawien DPS. Nie wiem co musze zrobić żeby były ok żeby tylne jak i przednie grały mi na maxa i bez charczenia do tego nie działa mi głośnik centralny na niczym. Może mi ktoś pomóc z kx żeby je dobrze ustawić. Dodam że jak mam ustawione VRearA na 25 to wtedy jest ok ale tylnych prawie że nie słychać.. wzmacniacz Licze na waszą pomoc Edytowane 9 Lipca 2020 przez RyBa128 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...