Saxman Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Wlasnie kupilem Liteonka (LTR-52327S) nagrywa pieknie jest wszystko ladnie ale zeby go wykryl w biosie musze wlaczac zasilanie dwa razy..gdy wlacze za pierwszym razem kompa to pali sie na Liteonie zielona lampka i nie widzi jej...gdy wylacze napiecie i wlacze jeszcze raz jest wszystko ok..przepinalem na inny kontroler w roznych konfiguracjach i nic..pomozcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 A jak z kabelkiem prądowym ?? może któraś z lini 5+/12+ nie za dobrze łączy. Przy starym zasilaczu po wyłączeniu kompa listwą (z gniazdka) gdy włączałem to najpierw zasilacz do prądu i musiałem odczekać z 10 sek zanim uruchamiałem kompa bo inaczej mi psioczył i potrafił czegoś nie odpalić (np cd lub hdd). Przy nowej zasiłce objawy ustąpiły. ALE najpierw sprawdź cdrw w innym kompie. Może coś z nim jest nie tak. W końcu nowe też mogą się trafić uszkodzone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saxman Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 sprawdzalem na innym kompie i ok..bez rzadnych problemow takze cdrw jest ok....przepepinalem zasilanie i to samo nie mozliwe ze wszystkie wtyczki z napieciem sa uszkodzone..sam juz nie wiem moze to zasilacz rzeczywiscie..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Podaj jaki masz zasilacz (marka, moc) bo tak bedzie latwiej postawic diagnoze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 odłącz twardziele jeśli masz kilka i zostaw tylko ten główny. jeśli masz podkręconego procka to odkręć go. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saxman Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 zasilacz Pronox 235 ATX....mam tez naped DVD LG ale probowalem puszczac CDRW bez DVD i to samo....posiadam jeden hdd procek nie jest podkrecony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memorando Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Wlasnie kupilem Liteonka (LTR-52327S) nagrywa pieknie jest wszystko ladnie ale zeby go wykryl w biosie musze wlaczac zasilanie dwa razy..gdy wlacze za pierwszym razem kompa to pali sie na Liteonie zielona lampka i nie widzi jej...gdy wylacze napiecie i wlacze jeszcze raz jest wszystko ok..przepinalem na inny kontroler w roznych konfiguracjach i nic..pomozcie są dwie wersje tej spawary wczesna z epromem i nowsza bez epromu uważaj nieflashuj biosa tego drugiego modelu bo niewstanbie i koppa a rozróżnia się je po wpisie o nazwie sony corp noepromliteonit to ten gorszy ale poprawiony poczyttaj na cdrinfo cdfreaks to zrozumiesz p.s włącz autowykrywanie kanalow ide w biosie powinno pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saxman Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Sprawe juz chyba rozwiazalem...dzis przytargalem do domu zasilacz 350 :) no i wszystko narazie idzie jak trzeba...dziekuje wszystkim :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...