ROBAL Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Witam, Czy jest jakis sposob (windows dwa tysiace ;)) na podmiane ttl przychodzacych pakietow (np zwiekszenie ttl o jeden)? Nie wiem czy taka mozliwosc oferuje sam windows, a jak nie, moze znacie jakis program? Z gory dzieki za info.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Le_Sfond Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 www.tuneup.de Dla mnie najlepszy soft do tweakowania systemów po chodzi na wszystkich windowsach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBAL Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Hmmm, sciagnalem ten program, zainstalowalem noi co? Qpa. Moze mnie zle zrozumiales, chodzilo mi o zmienianie ttl pakietow przychodzacych a nie wychodzacych, wychodzace to sobie moge w rejestrze "z palca" zmienic :(. Ma ktos jakis inny pomysl, jak mozna w win2k zwiekszyc ttl przychodzacego pakietu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed3master Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Z tego co wiem można to zrobić bez wiekszego problemu w linuxie, jakbyście mieli jakis sposób na zwiekszenie ttl pod win2000 prosze o info... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witorio Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Witam. Również mam podobny problem. Nie mogę udostępnić mojego łącza drugiemu kompowi (notabene mojemu, więc o kradziezy nie ma mowy) bo ttl od serwera jest ustawiony na 1. Czy ktos wie jak go zwiększyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shibbsd Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Witam :) Czy ktos z Was znalazl juz moze rozwiazanie? Mam ten sam problem. Kuba z Krakowa <shibbsd@o2.pl> PS. Poki co, radze sobie pod FreeBSD przy pomocy filtra pakietow pf i nastepujacego wpisu do /etc/pf.conf: scrub all no-df random-id reassemble tcp min-ttl 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...