crackers Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Ludzie!!! Złączone piny VID1 i VID2, to ja mam połączone od miesiąca! Pytam się co zrobić z VID2, bo muszę wyłączyć na nim napięcie, a z tych metod, co znam, to są obcięcie i skrzywienie. Więc może maci cioś bardziej konwencjonalnego... hmmm??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Co ty dwa topiki o tym samym ? Po co Ci wyrywac vid2 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Bo mam za małe napięcie, a na moim ASUSie TUV4X nie można zmieniać napięcia. O to chodzi. A jedyny sposób to usunąć VID2, a potem podłączyć VID3 i VID1 do Vss. Wtedy wg założeń w datashicie :D powinno być ok. 1,825 V, co raczej mi wystarczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 po 1 - czy z Tualatinami jest tak slodko jak z Copperminami ze mozna do woli izolowac i laczyc nozki - gdzies bylo o tym ze sa tam jakies bufory czy cos i przez to sa jakies problemy - jezeli sie myle to niech mnie ktos poprawi :? po 2 - to ten mod od ST6 dziala u Ciebie czy nie, jezeli nie to zobacz TU troche inny mod - ale nie uzyskasz na nim 1.825V :( na Twojej plycie po 3 - to po co chcesz zwiekszac napiecie skoro teraz Twoj Celek 1000 chodzi na 1500 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 po 1 - z tymi buforami to tez cos slyszalem, ale nie wiem dokladnie gdzie i z czym to bylo zwiazane. Dlatego tez sam sie obawiam zginać tą nóżkę, bo jak nie wyjdzie, to mam przerabane, a nozki nie dokleje... po 2 - widzialem ten mod na overclockers.pl i tez dziala, podobnie jak ten z twojepc.pl (VID1+VID2). po 3 - pytasz dlaczego chce wiecej niż 1,5 GHz... odpowiedź jest prosta. Chce pobić rekord, a u mnie na płycie (a ni w BIOSie) nie ma regulacji napięcia procka. Mam pomysł żeby podłączyć piny VID1 i VID3 pod Vss,i oczywiscie odlaczyc (przekrzywic)pin VID2, a to niesie przeciez za soba ryzyko trwalelej utraty pinu, a to moze w przypadku istnienia wewnetrznych zabezpieczen (czy tez jakis buforow...) byc katastrofalne w sktukach... Więc czekam na komentarze na ten temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...