Skocz do zawartości
Kaeres

Dziuuuuura w windowsach - dlugie !!!

Rekomendowane odpowiedzi

W ten sposób to można równo łatwo rozwalić [brzydkie określenie na linuksa]y, apropos backdorów, niech ktoś wyjaśni w jaki sposób można je wykorzystać do tej dziury ? bo wydaje mi sie że ktoś tu pisze rzeczy o których nie ma pojęcia

Masz siec w firmie. Jesli na jednym z komputerow zostanie znaleziony backdoor lub zainstalowany to uzyskujesz dostep do calej sieci, wykorzystujac kolejna dziure.

Wiem na czym polegają backdoory, ale co to ma do tej dziury w windowsach

ps jezeli masz u siebie trojana to i brak tej dziury Ci nie pomoze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mowimy tutaj o sieci, sprawdz co mozna uzyskac dzieki tej nowej dziurze. Backdoor daje dostep na prawach osoby ktora jest zalogowana. Teraz rozumiesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mowimy tutaj o sieci, sprawdz co mozna uzyskac dzieki tej nowej dziurze. Backdoor daje dostep na prawach osoby ktora jest zalogowana. Teraz rozumiesz?

Chyba nie zrozumieliśmy się, wiem jak działa backdoor i co robi, ale jak komuś się już udało wkraść do czyjegoś systemu to obecność tej dziury czy jej brak nic nie zmienia. Poza tym nie wiem w jaki sposób wykorzystałbyś ją będąc tylko podszytym pod użytkownika, może to sie wydaje takie proste, ale tak nie jest. Poza tym jeżeli by Ci sie udało podszyć pod usera, to i pod admina nie było by problemu.

ps. apropos sieci, to troszke sie orientuje w sprawach bezpieczeństwa, tak sie składa że jestem adminem bezpieczeństwa w pewnej dużej firmie (nie moge napisać jakiej) i jeszcze wiekszej sieci. Poza tym mam swój serwerek w necie, oczywiście na win2k server, i jakos od roku nic mu sie nie stało.

Dalej twierdze ze ta dziura nic nie zmienia w sprawach bezpieczeństwa windołów w sieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

decnis_600 niewiedzialem ze jestes takim powaznym czlowiekiem  8) , naprawde, a moja opinia o tobie wziela sie z twojego wczesniejszego loga ;], jednak logo ma duzy wplyw, przynajmniej na moja opinie.

Takim poważnym człowiekiem to ja nie jestem, no.... mam w końcu te 24 lata, kończe studia no i oczywiście mam dobrą posadkę :). Poza tym jak to sie mówi "Life is brutal". żona+dziecko robią ze mnie coś poważniejszego, ale tak naprawdę to ja jestem luuuuuuuuuuzak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

decnis_600 niewiedzialem ze jestes takim powaznym czlowiekiem  8) , naprawde, a moja opinia o tobie wziela sie z twojego wczesniejszego loga ;], jednak logo ma duzy wplyw, przynajmniej na moja opinie.

Takim poważnym człowiekiem to ja nie jestem, no.... mam w końcu te 24 lata, kończe studia no i oczywiście mam dobrą posadkę :). Poza tym jak to sie mówi "Life is brutal". żona+dziecko robią ze mnie coś poważniejszego, ale tak naprawdę to ja jestem luuuuuuuuuuzak :)

apropos mojego poprzedniego loga to poprostu mialem takie z sentymentu do mojego dzieciaka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi