kisio Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 eeee.. ale o so Ci konkretnie chodzi? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 hmmm no u rodziców stoją tam 2 kolumny, w których były głośniki tonsila ale gąbki sie zjebały no pare dobrych lat to miało no i kupiliśmy z ojcem :P nowe 2 basy z siliconem a nie gąbkom :P no i do jednej jeszcze sopran a do drugiej gwizdej :P i teraz nie wiem juz jaka jest moc tych kolumn :P na głośnikach co kupowałem było 150W napisane heheheh :P Ale jak wczoraj troche głośniej posłuchałem muzy to 2 szklanki z duralexu spadły aż z szafki i sie zbiły :) jak włączyłem podbicie basów :P musiałem latać do śmietnika zeby nikt nie widział :P tak wiec z kad mam wiedziec jaka jest moc kolumn ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 eeeeee typowo satelitarne do kompa? hmm;] ja kupowalem w MM tannoye m2 za 350zl za sztuke tannoye m1 tak jak mowilem kosztuja tam cos kolo 200zl za sztuke do tego mam wzmaka denona ( stary) - Dzwiek cuz bardzo bardzo bardzo dobry;] tannoye m1 pewnie nie sa wiele gorsze;] a co sie srasz tak tannoyami nic specjalnego to nie jest wiem z odsluchu. nie porownoj kolumn z 800zl z kolumnami za 320 zl :D z choinki sie urwales? :lol: :lol: :lol: to nizej juz nie bylo ad Twojego zdania ;] tylko topiku;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 moc kolumn jest WYSTARCZAJĄCA :) jeśłi Ci zdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e szklanki z szaf :twisted: a tak na marginesie.. to jak gdzies wymieniasz piskówy albo sporany to lepiej wymieniać parami żeby wszedzie był taki sam.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 aha :P nom ok to jeszcze po jednym musze takim kupić :P i w tym wzmacniaczu jrest wejście na L+ L- i R+ R- czyli 4 głośniki ?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 tak dobrze nie ma (chyba) każdy głośnik podpina sie dwużyłowym kablem.. stąd ten plus i minus.. zupełnie jak przy zasilaniu wiatraka ;) nie chce wprowadzać w błąd więc niech sie wypowie ktoś kto wie na pewno w każdym razie ważne jest to żeby podłączyć poprawnie =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 ehh ja wiem że dwużyłowym kablem :D ale to wtedy jest razem 8 wejść :P są 2 czerwone i 2 białe no i 4 czarne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 ehh ja wiem że dwużyłowym kablem :D ale to wtedy jest razem 8 wejść :P są 2 czerwone i 2 białe no i 4 czarne. Napisz jeszcze raz i po polsku - bo tak zupełnie nie wiem oc Ci chodzi :P Mieszasz wejścia z wyjściami, pojawiają się 3 kolory - normalnie czeski film :). Żebyśmy się rozumieli (co do wzmacniacza) : :arrow: wejście (do niego podłącza się źródła dźwięku - CD, Tuner, gramofon itd) :arrow: wyjście (to zaciski głośnikowe) - chyba wiadomo do czego :). Każdy głośnik zasilają 2 przewody "+" i "-" i dlatego każdy wzmacniacz stereo posiada minimum 4 takie zaciski. Czasem są one zdublowane (8) - w celu podłaczenia dodatkowej pary kolumn, lub podłączenia 1 pary dwoma parami przewodów (tzw. "bi-wiring"). Dla lepszego zobrazowania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 chodzi mi o wyjscia. Są tam 4 wyjścia na głośniki.. wygląda to tak (o) (*) (*) (o) (?) (*) (*) (?) (o) - czerwony (*) - czarny (?) - biały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 chodzi mi o wyjscia. Są tam 4 wyjścia na głośniki.. wygląda to tak (o) (*) (*) (o) (?) (*) (*) (?) (o) - czerwony (*) - czarny (?) - biały Rozumiem , że * - to gniazdo do przykręcenia kabla a reszta to tylko opis na tylnej ściance. To najzwyklejsze wyjścia na 1 parę kolumn - tak jak na moim zdjęciu. Można łatwo pogmatwać sprawę - bo dla kogoś 1 wyjście to 1 bolec (gniazdo) do przykęcenia kabla a dla drugiego jest to komplet dwóch (+ i -). Stąd wiele niejasności. Jeśli masz natomiast 8 gniazd to możesz podłączyć 2 pary głośników. Jedna do górych, druga dolnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 no bo kabel od głośnika wtyka sięw 2 gniazda.. u mnie w czerwone i białe i są 2 pary tych czerwonych i buałych a oprócz tego są jeszcze 4 wejścia czarne.. czyli moge podlaczyć 4 głośniki tak ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Na to wygląda - tylko wg mnie podłączenie powinno być takie : (o) (*) (*) (o) - tutaj 1 para (?) (*) (*) (?) - tutaj 2 para (o) - czerwony (*) - czarny (?) - biały Tak jak Ty napisałeś - podłączenie drugiej pary pod same czarne było by dosyć niecodzienne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 no możliwe że to właśnie tak :) ale tak czy inaczej można podłączyć 2 pary tak ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 no możliwe że to właśnie tak :) ale tak czy inaczej można podłączyć 2 pary tak ?? No to chyba oczywiste że tak :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koolo Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 tannoy m1 o ile sie nie myle okolo 400zl do tego wzmacniacz jakis za duzego wyboru bys nie mial ... moze troche bys doplacil ... ale bys mial wlasciwie prawdziwe hifi z mocnym basem czystym dzwiekie itp a nie komputerowa pierdziawke. Gdzie są Tannoy m1 za 400 zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 w media martk o ile mnie pamiec nie myli cos kolo tego ;] ja kupowalem tannoy m2 i dalem 700 zl i jako smi swita ze m1 byly wlasnie tansze okolo 300zl;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...