Skocz do zawartości
LOW_RIDER

Chłodzenie freonem........

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku dni chodzi mi taka koncepcja po głowie.Myślę i robię wstępne oględziny.Mam starą lodówkę z której można by wyjąć cały mechanizm :D :D fakt tylko że jest strasznie głośna.Na proca zamontówać specjalną nasadke zp. z pleksy bo możliwe że np z miedzi mogła by skraplać wodę.Koncepcja jest podobna do chłodzenia jak ciekłym azotem tyle że dużo tańsza i głośniejsza,próbuje zmontować taki obieg,ale wciąż mam wątpliwości.No dobra w tygodniu rozbiorę lodówke i zobacze co da się z tym zrobić.Może to nie jest niemożliwe :P :P Szukałem schematów podobnych na necie ale [gluteus maximus],moze sie posłuże schematem od azotu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz sobie opis Asus-tec Vapo-chill. Wiem że 3400 PLN. Nie tak łatwo zarobić. Ale pomysł jest dobry. Ciekawe jak rozwiążesz kwestie regulacji temperatury. Ja mam kłopoty. Chcę żeby temp była stabilna. A zwykły regulator bimetaliczny (jak w starych lodówkach nie zda egzaminu)

A sprężarka nie może od razu ruszyć. I za często nie może stawać. Są potrzebne jakieś tam chwile żeby sprężarka ruszyła. A tak cały czas na maks-a to nie wiem czy tak zdrowo dla prock-a. Ja nie chcę stracić tego proc-a co mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja juz tak chciałem zrobić tylko s<span style="color:red;">[ciach!]</span>..ł mi freon i [gluteus maximus]

ogólnie to będzie ciężko tak rozebrać zeby nic nie uciekło ale co za problem napełnić

ciekawe do jakiej tempry go zamrozisz ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...