lukecz Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Witam. Jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem dysku WD800JB (seria CRA, bez czujnika temp., made in malaysia). Jest to juz 4 taki sam dysk... Poprzednie dzialaly moze z 4 miesiace i padaly, nadmieniam ze nie byly chlodzone. Ten 4 chlodze w kieszeni (takie padlo za 31zl z 3 went.), niestety jakosc takiej kieszeni pozostawia wiele do życzenia (buczy, jeden went. juz nie dziala). Zastanawiam sie wlasnie nad zakupem jakiegos innego chlodziwa dla mojego dysku. I tu pytania: 1. Czy lepiej kupowac kieszen na dysk, czy moze jakis radiator z wentylatorami przykrecany od dolu? Chodzi mi konkretnie o wybor miedzy: CoolerMaster CoolDrive 3 a Revoltec Hdd Cooler 2. Czy ktos moze wie jaka jest roznica (oprocz ceny oczywiscie) pomiedzy tymi dwoma kieszeniami Coolermastera(rowniez z punktu widzenia temp. dysku w nich umieszczonego)? CoolerMaster DCD-4002 CoolerMaster CoolDrive 3 3. Na poczatku chcialem kupic radiator Zalmana z Heat Pipe (Zalman ZM-2HC1) ale po przeczytaniu opinii o nim w jednym ze sklepow internetowych zaczalem sie zastanawiac nad wydajnoscia takiego rozwiazania. Czy ktos ma takie cacko? I jak to wychodzi w porownaniu do kieszeni/radiatorow z wentylatorami? Bede dzwieczny jesli ktos odpowie... Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 A sam znalesc gdzies jakies zwylke radiatorki i puscic wentyla na 5V styknie spokojnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...