Recon^ Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Witam mam pytanie... Zakupilem 2 tygodnie temu nowy procek Athlon 2500 box barton + plyta gigabyte model GA-7N400 . Po krotkim uzywaniu zauwazylem ze temperatura moja wynosi normalnie teraz 62 stopnie a w czasie lekkiego wysilku ( chwila grania ;] ) 70 stopni. Mam zamiar kupil lepsze chlodzenie czyli nowy cooler. Jaki polecacie mi cooler do tego procesora z plyta glowna ? slucham pomyslow :> Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Thermalright Sp97 - 269 zl + wentylator Zalman CNPS 9700A-CU - 219 zl Sam juz zamowilem tego pierwszego bo na Bartku 2500@3200 +Abit NF7-S mialem w stresie 63-65 C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Nie wiem jak jest z boxowymi coolerami do AMD ale czy zdjales ta gume (plaster) z radiatora? Smarowales proca jakas pasta :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recon^ Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Witam a wlasnie zapomnialem wspomniec myslalem o coolerze takim do 100 zl... :/ pasty nie dostalem do boxowego ! wiec potrzebuje jak najszybciej jakis cooler :-[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Thermaltake Volcano 10 99 zl ale bedzie chyba troche glosny. OCZ Gladiator 3 109 zl i na pewno mniej bedzie szumial Poza tym kupuj tylko miedziany radiator i daj paste pomiedzy procesor a radiator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 moj standardowy culer juz lepiej wyglada :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 ZAlman 7000ALcu powinnien być ok o ile masz dziury bo nie pamietam czy ten model miał a szukać się nie chce jezeli nie ma to szukaj na allegro Volcano 7+ i naniego lepszy wentyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recon^ Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Zalman nie pasuje bo chcialem go kupic ale niestety na stronie producenta pisze ze nie pasuje... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 na allegro widziałem Aero 7+ koło 110 zl możesz łyknąć nie jest zły albo lepiej http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22128265 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzPoiu Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 W Gdyni w Demo mają zapinki do zalmana 7000 jak nie masz dziur więc możesz tam spróbować poza tym mają tam z 50 różnych coolerów więc coś napewno wybierzesz albo coś ci doradzą. Chłopaki się tam znają na sprzęcie i kitu nie wciskają przynajmniej takie odniosłem wrażenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recon^ Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Akurat pasuje bo jestem z gdyni ;] a Ten Aero +7 nie jest glosny ? bo szukam jakiegos taniego wydajego i cichego jak zalman :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 hehe recon dobry jestes..... gada ze ma za wysoko temperature na procku a nie pozmarowal go pasta hehe. Posmarujesz pasta to bedzie dzialac. Ja mam cooler za 30zl i dziala Barton 1833@2552mhz (2500+@okolo 3700+). Mam na nim srebrna paste, jeste lepsza tylko nie wypaprz nim reszty, bo se spalisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 -Paluch- co to za cooler i jakie masz tempy na 2,5 GHz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 nasmaruj rdzeń procka pastą jakąś srebrną... jezeli bedziesz mial dalej temperaturki 55C>>> to zakup Zalmana 7000A - Al Cu OEM za 100zl z komputronika.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 daj thermopoxa i luz... boxowe kulerki spokojnie starczaja. A bez pasty te se możesz nawet ciekly azot zamontowac i bedzie lipa. A propos: siedze sobie kiedys w Komp*******u i czekam na swoja kolej (Radka 9500 kupowałem), a tam Pan sie skarży, że kupił jakis zestaw WC z Thermaltake'a i ma 70 stopni na procu i zwiechy. Mówił nawet, że ma w pokoju 18 stopni i ledwo może wytrzymac, a tu dalej zwisy. No i mysli, ze chyba by trzeba mocniejszy zestaw kupic. 'Nieco' sie usmielalem :D. Wielki LOL dla gościa. Aha, kupował sobie akurat wtedy jakis panel sterujacy, jak to maniak OC, hahahahahahah. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 -Paluch- co to za cooler i jakie masz tempy na 2,5 GHz?? na luzie bedzie kolo 60 z obciazeniem 63-64. Nazwy nie pamietam, ale jak bede w domu to zobacze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recon^ Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Wiec mam zakupiona juz paste dzialam na niej juz 3 dzien.... temp 60-62 stopnie :/ pasta: TTG-S104 TITAN . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Akurat pasuje bo jestem z gdyni ;] a Ten Aero +7 nie jest glosny ? bo szukam jakiegos taniego wydajego i cichego jak zalman :] No jak go wrzucisz na 2000obr/min to bedzie cichy ale procek sie troszke bedzie grzal, na 2500 troszke go slychac ale jest wydajny . Powyzej to juz zaglusza szuszarke mojej zonki :) A tak wogole to czym sprawdzasz temp? Pewnie przez Easy Tune ? Jak tak to sie nie martw Gigabyte zawyza o pare stopni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recon^ Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 tempereturke sprawdzam w programcie CPUCOOL a teraz po 8 godzinach chodzenia kompa temperatura 64 stopnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...