__LUKASZ__ Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Mam pytanko do znawców tematu podkrecania. Mam Athlona 900 MHz (FSB 100), który działa na ECS K7VZA i moge go tam podkrecic zmieniajac FSB (tylko tak sie da na tej płycie) na 1 lub 1,1 GHz. Chce go przełożyć do płyty Soltek SL-75DRV5 (na VIA APOLLO KT333) i chce zeby też tam chodzil na 1 GHz. Moje pytanie brzmi: ponieważ Soltek nie ma możliwości stopinowego zmieniania czest. mag (sa tylko opcje 100 lub 133 Mhz) to czy zeby ustawic zworkami na plycie mnoznik na 10x i FSB na 100 (co da w efekcie 1 GHz) to musze pobawic sie w odblokowanie mnoznika na procku ?? I pytanie nr 2 : Czy jak wsadze tam tego procka, który chodzi tylko na FSB 100 a Soltek ma tylko gniazda na DDR-y (133 MHz) to to bedzie działało ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej17 Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 otoz soltek ma regulacje w biosie fsb od 133 do 250 co 1 mhz,a jak zemienisz mu dipami na plycie to bedziesz mogl od 100 do 133,a jak nie masz odblokowanego mnoznika na procku to musialbys odblokowac zeby moc je zmieniac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__LUKASZ__ Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Acha, czyli ustawie np mnoznik 9.0 na plycie a reszte podkrece Biosie, zeby dzialalo w sumie jako 1 GHz, tak ? No a z tymi DDr-ami nie bedzie problemu ? - czy one zwolnia do 100 MHz ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 wiesz ja na Twoim miejscu bym poprostu pomalował ołówkiem procesor i zmniejszył mnoznik i ustawił magistrale 166 bo na tym soleku kiedys w zastepstwie za mojego antusia mialem durenia700 i chodził w okolicy 1 ghz z magistrala 166[efektywnie 333] i było super glancuś ale jesli niechcesz tak wysokiej to wal tylko magistrala niebaw sie mnoznikami... to niewiele daje a jak zwiekszysz magistrale to wszystko szybciej chodzi dysk pamieci karty pci/agp ;))))) i taki athlon poszedlby gdzies na 1,08 ghz wiec sporo szybciej zreszta wszystko jest zalezne od proca ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wincent Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Ustaw zworke na plycie na 100 FSB i bedziesz mugl go ustawic jak chcesz soltki maja co 1 MHz regulacje w biosie i po problemie Pozdr 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...