Skocz do zawartości
radosuaf

AXP 1700+@2400+ 1.7V - czy Spire Falcon Rock II wystarczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie: mam jakis kuler na procku, ale niemiłosiernie wyje i chce go zmienic na coś cichszego - sugerowana cena detaliczna do 70zł. Jesli te dane coś pomogą, to buda zamknięta, jeden wentyl wyciągowy Arctic Cooling TC bez modyfikacji. Wydaje mi się, że ten Spire to całkiem przyzwoita propozycja. Jak sądzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No grill to zdejmuje bez 2 zdań. I powiedzcie tak szczerze. CZY JEST CICHY? Aktualnie wyje u mnie wentyl Arctic, wentyl na Radku (Sapphire - standard), no i ten w zasiłce Modecom 350GTF i liczę, ze ten Spire ich nie przebije.

miałem wcześniej Arctic colling slim silent pro tc - i spire przy nim po prostu WYJE ! :( - a na nową płytę stary cooler nie pasował

wiem wiem ... są głośniejsze coolery - niektórzy nawet twierdzą że FRII jest cichy ;) hehehehehe

naprawdę warto dołożyć te 20-30 zł i kupić sobie Zalmana 7000A-AlCu, który jest cichy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten FRII jak się rozchodzi to może trochę przeszkadzać (chyba że nie masz baardzo wrażliwych uszu). Ja go wymieniłem na Sunona (większy przepływ) który jest teraz na ~2000o/m i wieje lepiej i cziszej niż ten z FRII. A FRII jest jako wyciągający z budy puszczony na jakieś 1600-1800o/m.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystkim ktorym wydaje sie ze te wentyle wyja polecam zalozenie na radiator venteca tornado 80x80 :] temp na procku spada znacznie ale w moim przypadku jak siedze jakies 50cm od kompa stojacego na biurku to ciezko wytrzymac nawet w sluchawkach (grajac) :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystkim ktorym wydaje sie ze te wentyle wyja polecam zalozenie na radiator venteca tornado 80x80 :] temp na procku spada znacznie ale w moim przypadku jak siedze jakies 50cm od kompa stojacego na biurku to ciezko wytrzymac nawet w sluchawkach (grajac) :]

mój drogi - FR II czy WR IV w porównaniu z ZM 7000 A CU na 1400 rpm po protu wyje i tego nie zmienisz :)

to że wrzucisz sobie 2 delty na 8000 obrótów które bardzo wyją - nie zmienia faktu że FR II mimo iż trochę cichszy też wyje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam WRIV, jest naprawde cichy, u mnie chodzi przy otwartej budzie i slychac tylko delikatny szum:) No i temp na podkreconym Duronie max to 55C w stresie.Polecam WRIV, jest naprawde cichy, u mnie chodzi przy otwartej budzie i slychac tylko delikatny szum:) No i temp na podkreconym Duronie max to 55C w stresie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi