homac Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Podczas uruchamiania komputera po wykryciu dysków wyskakuje komunikat : Floppy Disk(s) Faillure (80). Stacja dyskietek nie daje "znaku życia". Ustawienia w biosie ok. Kabelek i FDD są nowe, w innym komputerze działają. Sposoby podłączenia kabelka zmieniałem na wszystkie sposoby.Co może być przyczyną? Na płycie głównej (ECS K7VZA) są napuchnięte 3 kondensatory czy może kontroler stacji dyskietek . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walruss Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 to chyba cos z kontrolerem, poszukaj moze gdzies dostaniesz sam kontroler na pci, tez kiedys korzystalem z takiego cuda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 wylacz kontroler, kup pamiec flash na USB - moim zdaniem to lepszy sposob na wydanie pieniedzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrcin Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 poszukaj w biosie dokladnych ustawien odnosnie FDD.... mialem podobny problem po zmianie kompa... musialem odblokowac ukryte opcje w biosie i stacja dziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 IMOH padla stacja dyskietek u mnie jakies 2 miechy tez byl rip i nie kupilem nowe szkoda kasy. Wkoncu jest Rw od czegos no nie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malarz84 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 mielem taki przypodek - rozwiazalem go przez wyjecia beterji z plyty głownej na ok 15 minut:))) stacja dziala jak nowa !! pozdrawiam !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 ja też miałem tak i pomogło mi to : weź dociśnij palcem kabelek od zasilania przy fdd i jednocześnie naciśnij troche w dół mi pomogło źle kabelek trzymał i nawet na tej samej mobo :) :) ps. i powiedz czy pomogło :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...