Skocz do zawartości
Rosio

problem z zintegrowanym dzwiekiem

Rekomendowane odpowiedzi

najpierw kumpla config na ktorym jest ten problem:

Athlon 850, soltek kav, hdd IBM, Creative Gf 2MX

a teraz do rzeczy:

oststnio bylem u kumpla sprawdziac moja grafe bo cos na mojej nowej mobo zaczela krzaczyc i myslalem ze grafa padla, ale u niego bylo ok wiec wyjelismy moja karte i wlozylismy z powrotem jego i podczas uruchamiania kompa wszedlem do biosu by zaostrzyc timingi ale nie dalo rady bo w poscie sie zawieszal, no wiec zworka zresetowalem bios komp sie uruchomil ale bez dzwieku 8O , ikonka w systemie jest (kolo zegara), winwamp sie uruchamia ale nic nie slychac :evil: , dziasiaj kumpel formatowal system ale nic ponoc nie pomoglo, stery do dzwieku nowe sciagniete z netu, kurcze co to moze byc :?:

On Chip Sound jest na Auto wiec o co chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no coz najprawdopodobniej padla ci karta jezeli w biosie masz ustawienia takie same jak przed tym wydarzeniem i wtedy wszystko dzialalo a teraz na tych samych ustawieniach nie dziala wiec jest to wina karty :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no coz najprawdopodobniej padla ci karta jezeli w biosie masz ustawienia takie same jak przed tym wydarzeniem i wtedy wszystko dzialalo a teraz na tych samych ustawieniach nie dziala wiec jest to wina karty  :evil:

przeciez ta plyta ma zintegrowany dzwiek

BTW czy poprzez reset biosu lub przestawienie w nim z cl 2,5 na cl 2 modlem cos zepsuc z dzwiekiem? osobiscie watpie ale....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no coz najprawdopodobniej padla ci karta jezeli w biosie masz ustawienia takie same jak przed tym wydarzeniem i wtedy wszystko dzialalo a teraz na tych samych ustawieniach nie dziala wiec jest to wina karty  :evil:

przeciez ta plyta ma zintegrowany dzwiek

BTW czy poprzez reset biosu lub przestawienie w nim z cl 2,5 na cl 2 modlem cos zepsuc z dzwiekiem? osobiscie watpie ale....

no to co wtedy karta się nie może popsuć?! Może się powtórzę ale: u mojego kumpla również na Solteku Sl(jakiśtam) było dokładnie to samo karta dźwiękowa zintegrowana w biosie włączona a dźwięku brak i co... musiał kupić nową kartę dlatego też uważam zintegrowane karty za badziewie jak już ci siądzie musisz wymieniać całą płytę albo wieźć ją do serwisu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak wiem ze pisales ze plyta ma zintegrowany dzwiek - no ale przeciez suma sumarum to cos nazywa sie zintegrowana KARTA muzyczna ?

tak ale ona tez ma prawo się schrzanić i wymienić mogą ci ją tylko w serwisie ale jak juz ci sie spieprzyła to dobrze ci radze kup se jakiego SB ja mam 128PCI i nie narzekam ale jak juz zmieniasz to tylko LIVE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK padl dzwiek

ale czy to moja wina (resetowalem bios i przestawilem z cl2,5 na cl2) czy tak samo z siebie padlo?

pytam bo to wszystko robilem w koncu nie na swoim sprzecie a chce byc wobec kumpla w porzadku

BTW sorki ze tak mecze ale che wiedziecz czy w razie czego musze/powinienem dokladac kase :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK padl dzwiek

ale czy to moja wina (resetowalem bios i przestawilem z cl2,5 na cl2) czy tak samo z siebie padlo?

pytam bo to wszystko robilem w koncu nie na swoim sprzecie a chce byc wobec kumpla w porzadku 

BTW sorki ze tak mecze ale che wiedziecz czy w razie czego musze/powinienem dokladac kase :evil:

nie to napewno nie twoja wina. Te karty lubia sobie tak po prostu paść w razie czego idź z kumplem na układ ty 30 dychy on 30 dychy i ma SB128PCI :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK padl dzwiek

w końcu od tego jesteśmy "dzisiaj" ja pomogę tobie "jutro" ty pomożesz mnie :)

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...