ryek Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Coolerek znany przez niektorych lubiany a przez niektorych nie. OK do rzeczy: jak wiadomo wiatrak przy 1900obr za malo wydajny, przy 3200 za glosny. Aktualnie mam na 2500obr ale chcialbym ciszej :-) Jaka alternatywa dla wiatraka na Aero7+ polecacie - co zalozyc na radiator od Aero - znajde cos tak wydajne jak przy 2500obr Aero cichsze? Jakies propozycje? Na pewno juz ktos modowal ten Coolerek i niech sie wypowie. :) Pozdr. RyEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Jesli masz duzo miejsca w obudowie zastosuj [DUCTING MOD] (Termal`a).. to takie kolnako teoretycznie zmniejszające zawirowania... masz przez to niższą temp wiec mozesz zwolnic wentyl.. Pozatym tez roche daje silikonowa podkładka wytłumiająca drgania.. ale ta znowu zwieksza temp (why ? :? ).... Pozatym zmień zapinkę z oryginalnej z aro 7 na taką jak jest naprzykład w dp57jdib Colermastera... są one twarde i lepiej dociskają radiator do proca (u mnie po zmianie 5stopni w gół) i do tego porzadna srebrna pasta a nie to białe ustrojstwo... Pozatm poprubuj z ulozeniem wlotów wentyla u mnie jak zbiera z boków(lewo i prawo wloty powietrza) jest lepiej niz jak góra dół... Na koniec radzę włozyc plastikowe "piny" podpierające płyte główną zaraz przy radiatorze... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...