dziura Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Witam, maly problem... od poczatku: na 1 kanale ide mialem nagrywarke jako master, na 2 kanale mialem cd na master i kieszen na slave. na raidzie maxtorka z podpisu. przyszedl kolega z kieszenia i okazalo sie ze nie da sie wykryc jego dysku jak cd jest podpiety razem z kieszenia (1 raz tak sie zdazylo mimo ze jego dysk byl ustawiony poprawnie na slave). stwierdzilem ze przepne na stale cdka na slave razem z nagrywara a kieszen bedzie oddzielnie na 2 kanale. przepialem wszystko i okazalo sie ze xp nie wykrywal albo cdka albo hdd - nie dalo sie po prostu w zadnej kombinacji ich razem odpalic. usunalem wiec kanal 1 i 2 z menedzera urzadzen, xp sobie wykryl na nowo urzadzenia i obecnie wszystko dziala cacy... poza jednym - mialem wczesniej ustawione wylaczanie dysku po X minutach i obecnie ta funkcja nie dziala. ktos ma jakis pomysl czemu to dziadostwo sie nie wylacza mimo takich samych ustawien jak dawniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Nie odpowiem Ci na pytanie, ale mam za to w/w do Ciebie : - dlaczego zalaczyles sobie ta opcje ?? chcesz szybko zajechac HDD ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Nie odpowiem Ci na pytanie, ale mam za to w/w do Ciebie : - dlaczego zalaczyles sobie ta opcje ?? chcesz szybko zajechac HDD ? wlaczylem ja celowo bo moj hdd - ten 27GB jest juz zajechany - ma troche badow i czasem problemy z glowicami (strzelaja). takie walenie glowicami pomijajac fakt ze strasznie denerwuje to na dodatek czasem potrafi zwiesic kompa. jedynym wyjsciem jest wylaczenie zasilania. jako ze maxtor zawsze pracuje a nie chce resetowac co chwile kompa to wole aby system wylaczyl mi ten uszkodzony dysk. wiadomo ze lepiej aby dysk sie obracal niz co jakis czas wlaczal i wylaczal, ale ten i tak jest uszkodzony a na dodatek denerwuja mnie te glowice :(. napisalem ten topic ze zwyklej ciekawosci bo chcialbym dowiedziec sie czemu cos co jest poprawnie ustawione nie dziala :cry: (a dzialalo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...