NorieL Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Ostatnio(tzn o oklo 0,5roku) zaczalem sie interesowac oc kompa. Moj cfg: Abit kt7a Athlon Thunderbird 1.4@1.53 Gf4 Ti4200 250/513@320/604 dwie baracudy SB live. Wszystko pieknie ladnie ale im dluzej czytam to forum tym bardziej zaczalalem zwracac uwage na zasilke. I co sie okazalo?? Ze w budzie mam jakegos FEEL 250W ale made by Mode Com o_O. Przerazilem sie niemilosiernie(moj cfg troszke pradu potrzebuje:P). Sprawdzilem napiecia, na lini:3.3V mam 3.41V 5V mam 4.95V 12V mam 12.13V Jak widzicie napiecia sa oki. Teraz mam pytanko, czy jest mozliwe ze jest to autentyczna 250-tka czy moze komus cos sie pomylilo i zla naklejke walna na pudlo??. Jak dla mnie to przy tym cfg powinien juz dawno sie spalic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 3.3 jest moim zdaniem troche za wysokie... a napiecia miernikiem mierzyles, czy moze z biosu (lub aidy/speedfana/sandry)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NorieL Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Napiecie odczytywalem z biosu i z aidy, niestety miernika nie mam:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Cytat Napiecie odczytywalem z biosu i z aidy, niestety miernika nie mam:( jest ok. Ten zasilacz jeszcze pożyje (o ile teraz nie masz problemów). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 ja na codegene 250W ciagnołem to co w podpisie przez miech i jakos nic sie nie stało.. co prawda pod koniec musiałem dac 1100mhz aby wesc na gg bez restarta:-> poprostu kedziory wylały z leksza sprawdz jak wyglada ta zasilka w srodku bo do modecoma robił zasilki tez fsp .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Haha noriel widze ze masz pr0 zasilke :) wez to zmien lepiej zanim ci cos sie sypnie. Pozdrawiam prad za darmo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 3,3 masz w gornej granicy wedlug ATX max to 3,46 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NorieL Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Hehheeheh, witaj prad :lol: Mew mew:P Zasilke mam juz w kompie od 4 lat 8O Jutro sprawdze jak zasilka wyglada od srodka. Jakie sa oznaki tego ze cos z nia nie tak??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 sorry ale wydaje mi sie ze jak zasilka jest obciazona max to napiecia maleja ;) takze przewidywanie rychlej smierci jest zdecydowanie przedwczesne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...