Sojer Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Czy da sie sflashowac bios bez programatora? bo wlasnie polozylem bios do mojego nf7... nie mam 2giej nf7 ani zaden z moich kumpli. czy pozostaje mi tylko gielda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 jezeli nie masz kumpla z nf7 to niestety nic nie zrobisz ,chyba ze został bootblock to mozesz próbować na nowo wpakować biosa "W przypadku BIOS-u Award skopiuj plik z zapasowym BIOS-em i program aktualizujący na dyskietkę przygotowaną uprzednio poleceniem format a: /s. Potem utwórz plik tekstowy o nazwie AUTOEXEC.BAT i umieść w nim przywołanie programu: program_aktualizacyjny nazwa_pliku ? kopii (np. awfl816.exe w6528ims.bin). Potem zapisz plik na dyskietce. Gdy zrestartujesz system z dyskietki, aktualizacja zostanie przeprowadzona automatycznie. Cała operacja nie powinna trwać więcej niż 3 minuty. " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 jezeli nie masz kumpla z nf7 to niestety nic nie zrobisz ,chyba ze został bootblock to mozesz próbować na nowo wpakować biosa "W przypadku BIOS-u Award skopiuj plik z zapasowym BIOS-em i program aktualizujący na dyskietkę przygotowaną uprzednio poleceniem format a: /s. Potem utwórz plik tekstowy o nazwie AUTOEXEC.BAT i umieść w nim przywołanie programu: program_aktualizacyjny nazwa_pliku ? kopii (np. awfl816.exe w6528ims.bin). Potem zapisz plik na dyskietce. Gdy zrestartujesz system z dyskietki, aktualizacja zostanie przeprowadzona automatycznie. Cała operacja nie powinna trwać więcej niż 3 minuty. " a na tej płycie nie działa trick z alt+f2 (tzn oczywiscie jeżeli płyta chociaż rusza) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 plyta nie rusza nawet... jakby sie tak dalo to juz dawno bym tak zrobil bo mam dystkietke z najnowszym biosem i programem tylko zeby ten burak wstal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 To pozostaje Ci tylko flash biosu poprzez programator. Ja mialem identyczny problem ze swoim Epoxem i musialem wysylac kosteczke do Tych do takiego kolesia, ktorego na allegro znazlem. Teraz jest juz wszystko ok na szczescie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artuxx Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 plyta nie rusza nawet... jakby sie tak dalo to juz dawno bym tak zrobil bo mam dystkietke z najnowszym biosem i programem tylko zeby ten burak wstal ja ostatnio tez zwalilem bios na Epoxie 8RDA+ , cale szczescie ze plyta na gwarancji a wiec oddalem do servisu i czekam. Na allegro sa ludzie ktorzy za 10-15 PLN Ci ten bios zflesciach!a. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...