przeciwnik Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Witam serdecznie. prosze o pomoc. chcialem kupić płyte główna EPOX 8KRA2I KT600 zależy mi tylko na niej, innych nie biore pod uwage. gdzie moge ją jeszcze kupić. ? sprawdzałem w kilkunastu sklepach internetowych i niestety nie ma ich :( w siriusie musiał bym czekać około 2 tygodni na zamówienie. a w komputroniku nie mają ich wogóle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 chyba juz nie znajdziesz podobno miały byc wycofane te modele z produkcji a zamiast nich wprowadzono wersje 8krai która ma podobno jeden mniej pci i ma zasilane 2 fazowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 a ten 8KRAI jest gorszy od kra2i ? i co to znaczy że ma 2 fazowe zasilanie. ? teraz męcze się z abiten kv 7 poraz 3 mam tą płyte i jest ona naprawdę mało dopracowana :( dziwnie się zachowuje. , znika mi często usb. wtedy reset biosa pomaga. mam jej już dośc :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Tak jak mowil Bartek tej plyty juz raczej nie znajdziesz , szukalem jej kiedys na Allegro i nic nie bylo , teraz jest jedynie http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=22573102 czyli 8KRAI A tak wogole to czemu akurat plytka na kt600 nie wolalbys jakiegos Nforza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Tak jak mowil Bartek tej plyty juz raczej nie znajdziesz , szukalem jej kiedys na Allegro i nic nie bylo , teraz jest jedynie http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=22573102 czyli 8KRAI A tak wogole to czemu akurat plytka na kt600 nie wolalbys jakiegos Nforza ? nie wiem czy mi uwierzysz. ale w ciągu niecalego roku mialem 15 płyt głównych. soltec kt 400 2 sztuki msi kt 400 2 sztuki fic au13 sztuk 1 abit nf7s sztuk 3 epox 8rda + sztuk 4 epox 8kra2 + sztuk 1 abit kv7 sztuk 2 w tym 3 razy zmieniałem proca, pamieci itd.. najlepszą z tych płyt, przynajmniej dla mnie. był 8kra2+ dlatego chcialem epoXa na kt 600 w tej chwili poraz 2 mam Abita kv 7 i mam z nim kilka problemow. czasami napięcie na proca samo przestawia się na 2 V 8O dziwne nie wyjaśnione zwiechy mam kv 7 nie jest tak stabilny jak o nim piszą. :( dlatego nie wiem czemu niektórzy uważają ją za najlepsza plyte na kt600? Nforca nie chce bo niemoglem się nigdy uporać z zegarem RTC. do tego jest mniej kompatybilny niż VIA. dzisiaj zamowiłem EpoXa 8krai i na jutro bede go miał. ( 8kra2i niestety nie mozna już nigdzie dostać) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Hehe :D no to ladna walke przeprowadziles :):):) ja mam aktualnie Gigabyte na NF2 i jestem z niej bardzo zadowlony ale skoro jestes juz przekonany do KT600 to nie bede tego zmienial bo to tez bardzo dobry uklad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 a ten 8KRAI jest gorszy od kra2i ? i co to znaczy że ma 2 fazowe zasilanie. ? podbno te 2 fazowe zasilanie jest zwiazane z mniejsza iloscia mosfetów przy socket i ma wpływ na oc moze sie słabiej krecic na tej płytce ale czytałem tu na forum i ludzie co posiadali te płytki to nie narzekali byli zadowoleni i mówili ze sie dobrze kręci takze nie wiem. dodatkowo ta płyta ma 1 pci mniej tak jak juz pisałem POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epol Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 A model 8KRA2I ilu fazowe ma zasilanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...