Adix77 Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Mam problem z centralnym głośnikiem w SB Live 5.1 player z procesorem emu10k. Instalowalem już wszystkie sterowniki te z oryginalnej płyty, sciągniete ze strony Creativa, kx'y oraz YouP-PAX III i YouP-PAX IV lecz wciąż nie działa, ogladając filmy nagrane w AC3 słysze odgłosy a nie słysze dialogu, który powinien dobiegać z centralnego głośnika. Mam Windowsa xp z sp1 oraz DirectX 9.0 Prosze o pomoc probowalem juz wszystkiego i powoli trace nadzieje :( Dodam jeszcze że jak podlaczylem glosniki do DVD to wszystko chodzilo spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_groen Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 ja robie to tak instaluje kodeki divx, xvid i ac3 (zadnych nimo itd. bo po instalce nie mogle odpalic w trybie 5.1) potem windvd4.0 program wrzuca jakis kodek ac3 do systemu i mozna odpalic srodkowy glosnik. do ogladania divx uzywam cinema player. po zaladowaniu filmu klikasz prawym z menu wybierasz uzywane filtry i klikasz w ten odpowiedzialny za dzwiek (nazywa sie inter...i cos tam nie pamietam chyba z rok nie robilem tego :) ) i zaznaczasz opcje 5+1. za kazdym razem gdy ogladasz film musisz zaznaczyc to w opcjach cinema playera bo nie zapamietuje ustawien. i to by bylo na tyle :):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adix77 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 nic z tego zrobilem tak jak napisales ale nie pojawil sie w cinema player filtr "inter.... i cos tam" moze to wina tego ze mialem juz zainstalowane wczeniej wszystkie mozliwe kodeki i sterowniki......... chyba jeszcze raz zainstaluje winde jak to nie pomoze to dla poprawy chumoru kupie adigy :wink: dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cross Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 i udało ci się w końcu, bo mam ten sam problem. W DVD 5.1 też nie działa środkowy :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adix77 Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 udalo sie :) poprostu zmienilem karte na model sb0200 i wszystko dziala bez problemu. Tamten poprzedni live niby nie byl 5.1 chociaz wyjscia mial takie same jak ten, ktory teraz posiadam :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 eeeetam ;) mam SB playera 5.1 i u mnie jakoś to działa - mam cyfrowe głośniki podłączone przez digital out... ALE ta karta jest niedopracowana (mowa o sb live) - W windowsie MUSZĘ mieć ustawione "stereo" - W mikserze SB MUSI być wyłączone "dekodowanie AC3" - W Power DVD - ustawiona opcja "SPIDF OUT" - w "audio" -------------------- Wówczas jest "DOLBY DIGITAL" w głośnikach... w innym przypadku tylko "DOLBY SURROUND" - czyli "lepsze stereo" ;) -------------------- A i tak mogę zapomnieć o grach i dźwięku 5.1 - NIGDY nie udało mi się wymusić tego w windowsie :( -------------------- MOWA o DIGITAL OUT. pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hangar_81 Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Witam centralny glosnik Sprobujcie odlaczyc kabelek od subwoofer'a z pomaranczowym jack'iem Nie wiem czy pogarsza sie wtedy dzwiek czy tez nie, ale bedzie dzialal centralny Ja tak zrobilem i dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 W filtrze InterVideo nalezy wybrac SPDIF. AC3 dekodowanie w mixerze SB ma byc wlaczone. Pamietaj, ze subwoofer+glosnik centralny podlaczasz do wyjscia cyfrowego(digital out) na karcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fieldy Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 klite codec pack isterowniki kx project to jest obecnie najwiekszy wypas dla sblive sam mam sblive 5.1 digital sb0220 + glosnickzi creative 5.1 P580 [analogowe] zamienilem se przod z tylem [zielony do czarnego czarny do zielonego ] i wlacz funkcje tyl= przod na sterach est fuuuuul wypas polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekxy Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Upewnij sie ze nie masz wlaczonych zadnych efektow (Concert Hall itp) bo nie bedzie zdialac 5.1. Wylacz i bedzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek19 Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 heh, ja tez mam problem z centralnym, dziwne ale pomysł Hangar_81 działa, dlaczego ? jeden kabel niepotrzebny ? Pomocy jak skonfigorować karte Sound blaster Live + głosniki P580 żeby grało najlepiej na foobar2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...