Skocz do zawartości
szymanek

płyta z sound storm jaka najlepsza również oc?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

chce kupić płyte główna z sound stormem do tego pamięc 2x256 ddr400mhz ( chyba twinmosy na kościach mtec 50 BF ja dostane oczywiście ), do tego bartona +2500 mobilnego 1,45v lub zwykłego jeżeli z nim bedzie problem zeby dostać. Problem w tym ze nie wiem jaka płyte wybrać ( skłaniam sie ku abit nf7-s (v2.0 ) ). Dobry wybór? czy lepiej cos innego brac, dodam że chce podkręcić sprzęt na +3200.

z góry dziękuje za propozycje.

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie Abit NF7-S chodzi bez najmniejszych problemów na 3200 (konfiguracja poniżej). Jedyny problem z tą płytą to nienajlepsze rozmieszczenie gniazda procesora (zbyt blisko górnej krawędzi płyty - są problemy z założeniem niektórych coolerów na procesor, ale to zależy od coolera i od obudowy). Drugi problem jaki miałem to z moją grafiką (jest duża - prawie na długość całej płyty) która po włożeniu zachodzi na złącze HDD i opiera się o zapinki od ramu. Wszystko się daje bezproblemu założyć a problem polega na tym że chcąc wyjąć lub włożyć pamięć albo taśmę od HDD trzeba wyjmować kartę graficzną. Miałem wcześniej GF 4Ti i problemu nie było (standardowy rozmiar karty :D)

Tak pozatym żadnych problemów z działaniem czy czymkolwiek innym. Procek bez problemu poszedł na 3200 bez zmiany napięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie Abit NF7-S chodzi bez najmniejszych problemów na 3200 (konfiguracja poniżej). Jedyny problem z tą płytą to nienajlepsze rozmieszczenie gniazda procesora (zbyt blisko górnej krawędzi płyty - są problemy z założeniem niektórych coolerów na procesor, ale to zależy od coolera i od obudowy). Drugi problem jaki miałem to z moją grafiką (jest duża - prawie na długość całej płyty) która po włożeniu zachodzi na złącze HDD i opiera się o zapinki od ramu. Wszystko się daje bezproblemu założyć a problem polega na tym że chcąc wyjąć lub włożyć pamięć albo taśmę od HDD trzeba wyjmować kartę graficzną. Miałem wcześniej GF 4Ti i problemu nie było (standardowy rozmiar karty :D)

Tak pozatym żadnych problemów z działaniem czy czymkolwiek innym. Procek bez problemu poszedł na 3200 bez zmiany napięcia.

a ten Twój procek to jakaś specjalna seria tzn Jak byś mógł to podaj, bo sie zastanawiam czy przepłacać i brac tego bartona mobilnego cena ok 500 czy zwykłego cena poniżej 400. Czy istnieje możliwośc że ten zwykły sie nie bedzie kręcił na +3200?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam Abita i wydaje mi sie bardzo fajna plyta :D

malego moda obudowy bedziesz mial za darmo (czerwona dioda ladnie sie swieci na plycie w okolicy gdzie podlacza sie przyciski i diody od obudowy)

Abit to na pewno dobry wybor chociaz rozmieszczenie niektorych gniazd na plycie moglo by byc lepsze

i jeszcze jedno Abit ma na plycie 3 zlacza 3 pin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi