szymanek Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Witam chce kupić płyte główna z sound stormem do tego pamięc 2x256 ddr400mhz ( chyba twinmosy na kościach mtec 50 BF ja dostane oczywiście ), do tego bartona +2500 mobilnego 1,45v lub zwykłego jeżeli z nim bedzie problem zeby dostać. Problem w tym ze nie wiem jaka płyte wybrać ( skłaniam sie ku abit nf7-s (v2.0 ) ). Dobry wybór? czy lepiej cos innego brac, dodam że chce podkręcić sprzęt na +3200. z góry dziękuje za propozycje. pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 U mnie Abit NF7-S chodzi bez najmniejszych problemów na 3200 (konfiguracja poniżej). Jedyny problem z tą płytą to nienajlepsze rozmieszczenie gniazda procesora (zbyt blisko górnej krawędzi płyty - są problemy z założeniem niektórych coolerów na procesor, ale to zależy od coolera i od obudowy). Drugi problem jaki miałem to z moją grafiką (jest duża - prawie na długość całej płyty) która po włożeniu zachodzi na złącze HDD i opiera się o zapinki od ramu. Wszystko się daje bezproblemu założyć a problem polega na tym że chcąc wyjąć lub włożyć pamięć albo taśmę od HDD trzeba wyjmować kartę graficzną. Miałem wcześniej GF 4Ti i problemu nie było (standardowy rozmiar karty :D) Tak pozatym żadnych problemów z działaniem czy czymkolwiek innym. Procek bez problemu poszedł na 3200 bez zmiany napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Nie wiem jak to jest w przypadku Epoxow ale Abit nf7-s to chyba dobry wybor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 U mnie Abit NF7-S chodzi bez najmniejszych problemów na 3200 (konfiguracja poniżej). Jedyny problem z tą płytą to nienajlepsze rozmieszczenie gniazda procesora (zbyt blisko górnej krawędzi płyty - są problemy z założeniem niektórych coolerów na procesor, ale to zależy od coolera i od obudowy). Drugi problem jaki miałem to z moją grafiką (jest duża - prawie na długość całej płyty) która po włożeniu zachodzi na złącze HDD i opiera się o zapinki od ramu. Wszystko się daje bezproblemu założyć a problem polega na tym że chcąc wyjąć lub włożyć pamięć albo taśmę od HDD trzeba wyjmować kartę graficzną. Miałem wcześniej GF 4Ti i problemu nie było (standardowy rozmiar karty :D) Tak pozatym żadnych problemów z działaniem czy czymkolwiek innym. Procek bez problemu poszedł na 3200 bez zmiany napięcia. a ten Twój procek to jakaś specjalna seria tzn Jak byś mógł to podaj, bo sie zastanawiam czy przepłacać i brac tego bartona mobilnego cena ok 500 czy zwykłego cena poniżej 400. Czy istnieje możliwośc że ten zwykły sie nie bedzie kręcił na +3200? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 mam Abita i wydaje mi sie bardzo fajna plyta :D malego moda obudowy bedziesz mial za darmo (czerwona dioda ladnie sie swieci na plycie w okolicy gdzie podlacza sie przyciski i diody od obudowy) Abit to na pewno dobry wybor chociaz rozmieszczenie niektorych gniazd na plycie moglo by byc lepsze i jeszcze jedno Abit ma na plycie 3 zlacza 3 pin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...