Skocz do zawartości
Daethar_Rumarth

czytam czytam, i dalej nie wiem co nalac do WC ! :( :?

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepiej weż starą grafe typu S3 i lej przy kwarcu na włączonym kompie. Jak sie obraz będzie pier...........olił to znaczy że przewodzi.

A jak coś zacznie śmierdzieć i przy okazji padnie Ci np płyta główna to pociesz się, że "No risk - no fun" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zalewam samo petrygo. na pojemniku jest napisane, ze nie przewodzi pradu (sprawdzalem miernikiem) po 3 miechach pracy nie mialem galaretki ani nic. plyn troszke mniej przezroczysty sie zrobil i to wszystko. nie ma glonow nie ma problemow. nie przekonacie mnie do innego plynu. wlewam 100% petrygo i jest cool :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja moze przegialem, ale testowalem swoj uklad poza kompem przez 34 dni. nie wynikalo to z moich obaw, ale z braku kasy na pompke do c.o. (test byl robiony na pompce akwarystycznej). 8) jedyna rzecz jaka nie testowalem dlugo to zbiornik wyrownawczy, ktory robilem sam z blachy miedzianej i ktory siedzi w najnizszym miejscu, wiec najwyzej zaleje mi dywan. uklad dziala ponad miesiac ,wiec juz raczej przeciekow nie bedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naczytalem sie z 'search'a !(zeby nie bylo ze to juz bylo, czytalem wszystko)!, i jestem skolowany... :)

Potrzebuje !_koniecznie_! ciecz nieprzewodzaca pradu do ukladu nalac.

- woda - odpada..

- destylowana, wielokrotnie - tez - bylo pisane, jony miedzi  itd...

- petrygo - przewodzi prad

- ekspanzyna - jest dielektrykiem, ale dielektryki przewodza prad tylko ze b. slabo - przynajmniej wg encyklopedii :roll:  

- olej trans. - za gesty na moja pompke, i brak wiecej danych.

Wiec co ja bidny mam nalac cholerka  :?  :?:  

nawet nie chce myslec co by bylo, jakby mi tak kropelka na plyte/karte graf. poleciala... a komp 24/7 prawie chodzi.

Ekspanzyna przewodzi prad, oczywiscie, ale dopiero przy okolo 20 kV (20000 V)

Jest to znakomity IZOLATOR przy napieciu 220V

Dostac to mozna w rejonach srednich napiec (Energetyka)

Stosowany jest jako izolator do gaszenia luku, w wylacznikach do 20kV

Jest to raczej droga ciecz, nie wiem gdzie kupic, ja zalatwilem sobie 3 litry jak na razie, ale czekam na wiecej.

Jest minimalnie gesciejsza od wody.

Pompka MJ 1000 ja ciagnie spox.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to raczej droga ciecz, nie wiem gdzie kupic, ja zalatwilem sobie 3 litry jak na razie, ale czekam na wiecej.

A nie dalo by sie tak zrobic, zebys mogl mi odstapic kilka litrow(za oplata oczywiscie)? Moj obieg jest maly, sama chlodnica i 0,5l zbiorniczek wyrownawczy. Hm?? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- petrygo sprawdzalem, i przewodzilo - to ma nie zamarzac a nie nie przewodzic pradu IMHO.

czym sprawdzales ??

ja mierzylem miernikiem i wedlug jego wskazan nie przewodzi

wzialem z piwnicy zapas ojca :D nalalem troche do popielniczki :) podlaczylem zasilacz, jeden kabel z miernikiem poza, drugi wlozylem to petrygo + 2gi kabelek od miernika, i wskazowka poszla w gore. Moze to petrygo jakies lewe?? ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie dalo by sie tak zrobic, zebys mogl mi odstapic kilka litrow(za oplata oczywiscie)? Moj obieg jest maly, sama chlodnica i 0,5l zbiorniczek wyrownawczy. Hm?? :)

Daethar, takie sprawy to na priv, lub GG :)

Pisz moze cos sie da zalatwic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...