Skocz do zawartości
querke

D: NTFS --Help

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam windows xp+sp1 i dysk wdc 40GB. Partycje mam 2 stwoarzone w fdisk. Po ponownym uruchomieniu PC za kazdym razem wlacza sie scandisk dla dysku D: . I nie wiem dlaczego ... podczas skanowania odbywaja sie 3 procesy a nastepnie ...scan disk sie wyalcza i leci normalny win... HELP.. dlaczego tak sie dzieje... moze wiecie. Mam nadzieje ze wiecie. i Ze mi pomozecie. Dzieki i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki masz system plikow na D??? w tytule wynika ze NTFS, ale raczej nie...pewnie masz NTFS na C , a na D masz FAT32 i dlatego ci skanuje...dlaczego po kazdym wlaczeniu kompa sie skanuje??? tego nie wiem...ale jest recepta na to...przerob system plikow na D na NTFS i nic ci sie nie bedzie nigdy skanowalo na poczatku (nawet jesli dasz twardy restart)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm to juz wogole cie nie rozumiem .... po co na D ntfs skoro na C masz fat 32 .....zdecyduj sie na jeden system plikow .... albo fat albo ntfs .....ja mam 2xntfs i zadnych problemow ..... fat32 jest szybszy ael bardziej zawodny ..... pozatym nie odczowam roznicy w szybkosci dysku ......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam  Mam windows xp+sp1 i dysk wdc 40GB. Partycje mam 2 stwoarzone w fdisk. Po ponownym uruchomieniu PC za kazdym razem wlacza sie scandisk dla dysku D: . I nie wiem dlaczego ... podczas skanowania odbywaja sie 3 procesy a nastepnie ...scan disk sie wyalcza i leci normalny win... HELP.. dlaczego tak sie dzieje... moze wiecie. Mam nadzieje ze wiecie. i Ze mi pomozecie. Dzieki i pozdrawiam.

Pisalem o podobnym problemie na innym forum.

http://twojepc.pl/b.php?id=67184

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi