Predator Opublikowano 25 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2004 Problem jak w temacie. Za nic nie da się doprowadzic karty sieciowej zintegrowanej na plycie do stanu funkcjonalnosci. Na innej karcie sieciowej LAN smiga az milo. Co zrobic aby ta karta wysylala i odbierala dane. Na razie cos wysyla. Nie wiadomo gdzie to znika. A nic nie chce odbierac. Prosze nie wysylac mnie na google itp. Przejrzalem ze 100 topikow i wiem ze ten problem sie powtarza. Do tej pory nie wiem jednak jaki jest na to przepis. HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Ja mam troche archaiczną maszyne i nigdy nie miałem do czynienia z czymś integrowanym na płycie głównej ale z tego co czytałem i słyszałem takie urządzenia potrzebują idealnych sterów . Poszukaj sterowników na stronie producenta (idealnie muszą się zgadzać) i zainstaluj , nie mogą być to stery z windy . Jeżeli po instalacji nie będzie żadnych konfliktów sprzętowych z innymi urządzeniami , skonfiguruj połączenie i zobacz czy działa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atari Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Problem jak w temacie. Za nic nie da się doprowadzic karty sieciowej zintegrowanej na plycie do stanu funkcjonalnosci. Na innej karcie sieciowej LAN smiga az milo. Co zrobic aby ta karta wysylala i odbierala dane. Na razie cos wysyla. Nie wiadomo gdzie to znika. A nic nie chce odbierac. Prosze nie wysylac mnie na google itp. Przejrzalem ze 100 topikow i wiem ze ten problem sie powtarza. Do tej pory nie wiem jednak jaki jest na to przepis. HELP Czy to jest twoja sieć? Czy jesteś tylko podpięty? Jeżeli to drugie, to prawdopodobnie chciałeś przejść na nową kartę sieciową (tą zintegrowaną), a w tym wypadku zmienił się adres mac twojej karty, który zostaje odrzucony przez serwer - zgłoś to adminowi i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Atari dobrze mówi :wink: Jeżeli admin skonfigurował server po adresach MAC to tylko i wyłącznie od moze odblokować adres twojej nowej karty na serverze , ale jeżeli podzielił łącze tylko i wyłącznie po adresach IP to będziesz musiał się troche pobawić ze sterami. Zrób rozeznanie w sytuacji :lol: :wink: i spytaj się admin jak podzelił net na serverze . Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...