Skocz do zawartości
Kozio_17

ECS L7S7A2 ver 1.1 i brak czujnika temp proca ??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy plyta podana w temacie nie posiada czujnika temperatury procka ?? tak sobie przegladam AIDE32 a raczej jej klona Everest Home Edition i w podmenu czujniki mam tylko temp plyty glownej oraz miernik obrotow wentyla na procku..

Dodatkowe pytanie :

- czy oplaca sie zakladac radiatory zalmana ( te takie wysokie i chyba niebieskie :-) ) na north- i southbridge ?? ( bede krecil na FSB 200 )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak z czujnikiem ale napieć te no we rev nie pokazują z tego co pamiętam..

zanim sie rzucisz na FSB200 sprawdz czy Ci stabilnie na 160-180 chodzi wogóle ;) bo to zależy od egzemplarza czasami ;)

a poza tym jest przyklejony topic.. tam wsyztsko znajdziesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest przyklejony topic, tylko nie wiem po co czasami.

twoja rev. jest bez jednego coma i obcięta ze wsszystkich czujnikow temperatur oraz napiec (za wyjatkiem Vcore i czegos jeszcze). odczyt temp. tylko z diody proca.

jeśli dasz rade dojsc do 200 to zalożenie dodatkowego chłodzenia nigdy nie zaszkodzi a sb grzeje sie niezle na wyzszych fsb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

płyta nie pokazuje temperatury na starych prockach duron 600-1300 i athlonach przed XP. po prostu w procku nie ma czujnika i nie ma skąd czytać.

na FSB 200 nie zakręcisz bez zmiany biosa, dla fsb 200 musisz podnieść PCI/AGP na 34/68, bez tego u mnie idzie max 198. co do radiatorów to mam ?na NB standardowy ale przyklejony klejem zalmana, na SB dałem malutki z grafy i740. jak dasz to będzie chłodniej na pewno aczkolwiek nie miałem zwisów w lecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...