kain Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Szukałem, szukałem i nie znalazłem odpowiedzi. (może szukać nie umiem :? ) Czy łącząc dwa kompy przez bezpośrednie połączenie kablowe można udostępnić połączenie z SDI i pogać np w QIII? Kompy stoją metr od siebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 To zalezy na jakim systemie (ja na xp tero nieodpaliłem - poddałem sie :roll: ) ... ale swietnie się to spisuje do przesyłania plików przez Windows Commandera poleceniem PORT pliki lecą po 50 kilo - uzywam tego do laptopa bo niemam huba zeby sie podpiąć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 szczerze mówiąc lepiej będzie kupić dwie tanie siecioofki i złączyć kompy niż kombinować na lpt, czy com (BARDZO mało wydajne). za połączenie na usb pewnie będziesz musiał jeszcze więcej zabulić. Pozdrawiam M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Jest taka możliwość. Jako kartę docelową musisz stowrzyć drugiego Wraper-a DIAL-UP. Przecież połączenia przez kabel są traktowane jak połączenie dwuch modemów. Próbujcie aż się uda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 djwatoo jeśli myślisz, że zrozumiałem to się grubo mylisz :oops: Ja o sieciach wiem tyle, że umiem je obsłużyć (i ewentualnie zepsuć :lol: ). Nie mam pewności czy poradził bym sobie ze skonfigurowaniem sieci na dwóch sieciówkach połączonych bezpośrednio :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 A systemy to win 98 SE, ewentualnie mogę się przerzucić na win2k pro, ale raczej niechętnie ze względu na słaby sprzęt w tym drugim kompie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizonek Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 To zalezy na jakim systemie (ja na xp tero nieodpaliłem - poddałem sie :roll: ) ... ale swietnie się to spisuje do przesyłania plików przez Windows Commandera poleceniem PORT pliki lecą po 50 kilo - uzywam tego do laptopa bo niemam huba zeby sie podpiąć.Masz jakiś schemat tego kabla LPT-LPT ? :-) Bede dzwieczny :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Nie mam, mogę kupić taki kabel za 26 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Może i na 98 SE to się może udać. Ale czy nie lepiej właśnie użyć dwuch sieciówek. Wkładasz. Łączysz kablem krosowym. Szykujesz czystą dyskietkę, Wchdzi we właściwości Internetu w zakładce pokombinuj z Połączenie -> Udostępnienie połączenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zresztą może ja dokładnie opiszę o co mi chodzi :) Mam dwa kompy. Jeden ten co na dole, drugi to AMD K6-2 300 mhz (kręcił go nie będę bo nie mam kasy na porządnie chłodzenie), 32 mb ramu w simach (może niedługo będę miał 32 lub 64 dimm), dysk 1.2 GB (z czasem będzie większy bądź drugi podobny). No i chcę zrobić tak, żeby ten komp był podłączony stale do neta przez SDI, zainstalować na nim firewalla i kazę i niech sobie pracują tak jak normalnie na moim. Zyskam na tym tyle, że nie będę ich musiał instalować u siebie więc nie będę tracił zasobów :) Plus jeszcze to, że czasem mógłby do mnie wpaść qmpel ze swoim kompem i tylko przełączając kabelek moglibyśmy w coś we dwóch popykać np w Quake'a (transfer oferowany przez lpt bez problemu wystarczy). Tylko pytanie czy to jest możliwe? :? A jeśli tak to jak to zrobić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Może i na 98 SE to się może udać. Ale czy nie lepiej właśnie użyć dwuch sieciówek. Wkładasz. Łączysz kablem krosowym. Szykujesz czystą dyskietkę, Wchdzi we właściwości Internetu w zakładce pokombinuj z Połączenie -> Udostępnienie połączenia No tak, ale to mnie będzie kosztowało więcej jak 26 zł, a chwilowo cierpię na chroniczny brak pieniędzy :cry: Pozatym wtedy jak wpadałby qmpel trzeba by rozkręcać jego kompa (czego on raczej nie toleruje :evil: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Szukałem, szukałem i nie znalazłem odpowiedzi. (może szukać nie umiem :? ) Czy łącząc dwa kompy przez bezpośrednie połączenie kablowe można udostępnić połączenie z SDI i pogać np w QIII? Kompy stoją metr od siebie. Tylko pamiętaj ,że kabel musi być krosujący a nie modemowy :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 A co to znaczy??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 A co to znaczy??? Różni się to ilością żył w kablu :idea: Krosujący ma ich mniej :wink: i tylko tego kabla powinno się używać do bezpośredniego połączenia ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokoloshe Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 krosujacy kabel, ma zamienione niektore piny na wtyczkach, tzn. z jednej strony np pin 1, jest polaczony z pinem np 5 z drugiej strony. a nie 1-1,5-5 jak to ma miejsce w zwyklym niekrosowanym. te numery pinow to tylko przyklad. w rzeczywistosci sa inaczej skrosowane ale krosowane kable sa chyba do seriala a nie do lpt, lpt to rownolegly. modemowy kabel to serial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokoloshe Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 http://www.error404.pl/po_godzinach/pc2pc/recenzja.htm tuaj znajdziesz chyba to co Cie dokladnie interesuje powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burdzyk Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 w skrosowaniu chodzi o to ze to co dla jednej sieciowki jest wysylaniem to dla drugiej bedzie odbieraniem wiec zylki podpiede do wysylania w drugiej musza byc pod odbieraniem a taki kabel kosztuje 1zl/m i powinienes go kupic nawet w elektroniku albo sklepie komp oles ci zrobi ile m bedziesz chcial a sieciowka to inwestycja lepsza nic lpt bo sie zawsze przyda na przyszlosc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Dziękuję za pomoc :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 14 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2002 :arrow: a moze sproboj to zrobic na kablu laczacym dwa porty usb. takie kable na allegro mozna dostac, ale kosztuja ponad 100 zl. najlepiej to kupic sieciowki i gitara bedzie... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...