Sheep Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Witam! Mam monitor CTX VL500. Ma on 5 lat :/ ... i niestety zaczal mi sie pascic na nim obraz. Zaczelo sie od takich jakby naglych odswiezen calego ekranu, a po paru dniach wystepuje zjawisko zmniejszania sie ekrenu ( tak nagle robi sie na 1/10 monitora, plynnym przejsciem... po czym troche tak sobie poskacze rozmiarami i wraca do zwyklego stanu ). Nie mam pojecia co sie z nim dzieje. Rozebralem go i wyczyscilem... bo myslalem ze od kurzu moze sie przegrzewac... niestety.... nic to nie dalo. Prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 niestety do serwisu trzeba sie wybrac chociaz po porade jak to zlikwidowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 tak, to wiem... tylko ze nawet sprawdzenei co to za usterka kosztuje... i jeszcze nie mam gwarancji ze mi to naprawia. chcialbym wiedziec czy ktos sie juz z czyms takim spotkal, i czy naprawa w tym wypadku jest oplacalna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Nie za bardzo jestem dobry z elektroniki, ale przy kumplu trochę rzeczy się naoglądałem. Według mnie to trafopowielacz poszedł, na miom poprzednim monitorku miał 7 lat, poszedł jeden scalak i kondensator - za nowe części zapłaciłem 12 zł i działał jeszcze z rok, po czym już nadawał się do wymiany cały trafo, a to już koszt rzędu od 60zł. Tylko zaufany elektronik, powie Tobie co jest nie tak, w punktach naprawczych różnie bywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...