Skocz do zawartości
Jelen

Partycje! Duzo danych! BLAGAM POMOCY!

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc wczoraj wieczorem padl mi winxp a jako ze i tak mialem go reinstalowac to postanowilem to zrobic. Zawsze uzywalem 3.5GB na System 3.5GB na Linuxa i 50GB dla danych windowsa. Przepuscilem za pierszym razem instalke i gdziesz przy 18min do zakonczenia mi zrebbotowal komputer (nie wiem co bylo powodem) ,puscilem jeszcze raz aby dokonczyc wyskoczyl mi jakis blad ale mimo to kontynuowalem ,lecialo spoko az nagle BSOD! to sobie mysle ide spac jutro to porobie. No i wstaje dzis rano wlaczam kompa chce zainstlowac od nowa a tam instalator przy wybieraniu partycji widzi tyllko jedna 7GB format Nieznany 8O ,no to mysle sprawdze FDiskiem ,Fdisk nic nie widzial ,zresetowalem go i zaczol widziec partycje tak jak byly ustawione czyli 3.5GB | 3.5GB | 50GB . No i w tej chwili zainstlowalem Windowsa XP na 3.5GB a partycja 50GB jest przez windowsa widoczna ale nie jest sformatowana pod dany system plikow :( (FAT32) ,formatowanie jej jest ostatecznoscia! ,jak mozna odzyskac te dane? mialem tam bardzo wazne pliki! wszytsko co uzbieralem z ponad roku gry filmy soft muzyka i niedokonczone kody zrodlowe programow :( (mn. PHC = program do obliczania mocy wydzielanej przez proca pisany na podstawie datashetow AMD). Tak wiec nie chce stracic tego! JAK TO ZROBIĆ BY PRZYWROCIC FATA32 a nie utracic danych!!

BLAGAM POMOCY!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ontrack easy recovery.... po prostu trzeba mu tylko powiedzieć gdzie ma szukać porąbanych partycji i jakiego typu byly. Programik świetny ale: musisz mieć gdzie te dane od razu zapisać - 50GB hmmm przydalby się dysk kumpla no i czy jesteś flejtuchem - dwano defragmentowaleś tego 50 GB? Jak dawno to będą problemy - program odtwarza też stare, dawno skasowane pliki o ile ich części uchowaly się nienadpisane - później trzeba wszystko przebierać. U mnie z 7 GB mp3 mniej więcej 10-15% bylo wybrakowanych - zwykle końcówka obcięta. No i trochę to potrwa :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi