paulusus Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 witam, mam takie pytanie czy na tej wlasnie plycie głównej jest dzielnik bo chodzi o to ze chcialbym podkrecic swojego procka (A1700+ palomino ) ale przy fsb 145 juz nawet winda nie rusza ( 143 to jest stabilne ) wiem ze palomino az tak bardzo sie nie kreca ale zeby az tak kijowo , podnosilem napiecie i nic dalej to samo , pamiatki mam 2 x256 DDR kingston pc2100 , dzieki za rade .... a jeszcze sobie pomyslalem ze moze moj twardy dysk cos niewydala przy takiej magistrali i dlatego sie pytam czy sa jakies dzielniki albo cos w tym stylu ......( twardy SZAJSUNG 40 GB 5400obr/.... :(( ) pozdarwiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 od 166fsb masz dzielnik 1/5 a od 133fsb do 165 1/4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusus Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 ale ja sie tylko pytam czy w tej plycie cos takiego jest wogole , szczegolnie posiadaczy takich płyt lub ktorzy mieli doczynienia z nią juzzz , pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Sprawa wyglada tak: Msi kt3 ultra nie ma dzielnika 5 takze 166 odpada , jesli masz kt3 ultra 2 TO jest mozliwosc ustawienia fsb 166 tak zeby pci bylo 33mhz. W twoim przeypadku problemem sa rozniez pamici ddr266 ciezko beidze je pogonic na 333 :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusus Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 ok jak nieposzla wiecej niz 143 stabilnie to dalem 166 i co , to samo , dzielnik 1/5 wlączyłby sie automatycznie , a tak nie jest , niewiem co jest grane ....... a jak takie cos w biosie wyglada z tym dzielnikiem , gdzie tego szukac , mam AMI bios , pozdarwiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 co wy za bzdury opowiadacie po pierwsze na 99% pada ci proc a co do płyty to było tak ze kt3 ultra było pare wersji puzniej wyszła jeszce kt3ultra2 wersje rózniły sie rev i wersja sn były stosowane v233 i v235 płyta pozwalała na obłóge pamieci ddr333 ale fsbb tylko 133 obsłóga fsb 166 weszła dopiero w płutach z sb v235 Kiedyś miałem kt3utra rev1 (v233) osiagnełm max stabilne fsb 176 oczywiscie teoretyczna obsłóga to tylko 133 wiec na pci i agp miałęm jzu nie wąsko w twoim przypadku to raczej proc bo palomino na prawde bardzo bardzo słabo sie kreciły w porónaniu do obecnych produktów AMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Mozesz mi napisac gdzie niby napisalem bzdury ??? Napisalem ze gosc jak ma MSI kt3 ultra to nie bedzie mial bezpiecznego fsb 166 a na ultra 2 juz tak. Ja jak mialem ultra 2 to leciala mi na fsb 190mhz To ze mu proc nie wytrzymuje to juz inna sprawa , moze poprobowac odblokowac mnoznik ( A JAK TO ZROBIC SZUKAJ W DZIALE FAQ ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusus Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 dzieki za pomoc :) kupiłem sobie juz athlona 2400+ :) , wiec ten przeklęty palomino juz idzie w odstawke a że płytę mam do bani to wiem , trzeba bedzie zmienic tylko chcialem ogolnie nforce 2 ultra ale podobno są jeszcze stery do tego chipsetu niedopracowane wiec niewiem , via kt 600 pewnie troszke stabilniejsza , poczekamy zobaczymy :) narazie jestem splukany :)) a to co mam w zupelnosci narazie mi wystarczy , przeciez az tak zły sprzet to nie jest , pozdarwiam wszystkich !!! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Hehe, jako że nikt nie odpowiedział wcześniej a moje pytanie, napiszę: BIOS 1.6 zawyża temperaturę w stosunku do najnowszego (1.9) o 8 stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...