m0ses Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 bawilem sie kablem zrobionym przez siebie. wszystko dzialalo pieknie sciagalem dzwonki gry itp. chodzilo super. ale potem wzialem sie za upgrade firmware. i zresetowal mi sie komp. teraz mt50 wlacza sie na chwile i brzeknie i gasnie. probowalem 3 roznych technik naprawy: 1- unisiemensem: wgralem emulator, ustawilem unisiemens do obslugi sl45, naciskam na write to flex i pojawiaja sie jakies glupie bledy(brak polaczenie) 2-all3/4: wgrywa mi sie pieknie flash 17. potem chce jeszcze zdjac simlock ale mt50unlock najpierw wypisuje jakas glupote ze niemoze znalezd data2(jest w tym samym katalogu) a potem wlacza sie normalnie i probuje logowac sie na tel ale nic z tego. 3-wgrywam wswup v17. wgrywa sie pieknie. potem chce wgrac nowy eeprom siemens eepromem to wyskakuje ze urzadzenie skojarzone costam.dll nie jest dostepne. doszedlem juz do tego ze to moze byc wina eepromu. ale nie wiem jak go wgrac czym innym niz siemens eeprom. moze ktos wie jak sie do tego zabrac. da sie go jeszcze uratowac? prosilbym tez na priva o backup mt50 dzialajacy i jakis progs do jego wgrania. sprawa jest pilna bo tel potrzebny mi bardzo w ciagu tyg. jestem juz tak zdesperowany po 36h probach naprawy tego dziadostwa ze jutro chyba pojde do sklepu po nowy tel, i nie bedzie to siemens. dzieki z gory za odpowiedzi. moga byc jakiekolwiek pomysly... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Zasuwaj na forum siemensiaka. http://www.siemensiak.pl/forum/ Nie chodzi o to, ze przeszkadzasz ale masz dosc powazny problem i tam predzej znajdziesz pomoc, przynajmniej ja tam znajdowalem predzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m0ses Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 no coz problem jest taki ze bylem juz na wielu forach siemensiak.pl siemensinfo.pl i paru zagranicznych. i jakos nigdzie nie bylo odp. sposoby ktore opisalem byly wlasnie stamtad. tylko u innych to dziala a u mnie sie kaszani. UPDATE: po paru h myslenia, wgralem freia9 built eeprom i flash. tylko ze teraz mam wrong software. pojawia sie ekran z tym napisem. wiem ze trzeba uzyc unlockera ale jakiegokolwiek uzywam to przy starcie pisze ze niemoze znalezc data2.dat. wgralem to nawet do glownego katalogu na c: w razie jakby plik byl zabardzo zagniezdzony w drzewie katalogow.i nic tzn. laczy sie z telefonem, znajduje go a potem pojawia sie napis logging to phone i zero dzialalnosci.czy ktos wie ile trzeba czekac? przepraszam za zasmiecanie forum ale w tweaku moja ostatnia nadzieja UPDATE2 rzadze! zrobilem go! ciesze sie jak nie wiem! wszystko trzeba robic we freia9. jestem juz prawie ekspertem od zepsutych mt50.wiec jak ktos ma klopoty to niech wali na priva Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...