Skocz do zawartości
kubak

Zalman 7000A AlCu - montaż

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Kupiłem wczoraj płytę Microstar KT6 Delta FIS2R Via KT600 i proces Athlon 2500+. Chce dokupić wentylator Zalmana 7000A AlCu lub Cu, bo miałem cooler tej firmy na P3 i byłem bardzo zadowolony. Dowiedziałem się, że są jakieś wymagania co do płyty dla tego wentylatora. Podobno w płycie na około procesora powinny być 4 otwory konieczne do zamontowania. Czy to prawda? W mojej w płycie nie ma takich otworów. Czy jest jakaś metoda by zamontować u mnie ten wentylator?

Kuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Kupiłem wczoraj płytę Microstar KT6 Delta FIS2R Via KT600 i proces Athlon 2500+. Chce dokupić wentylator Zalmana 7000A AlCu lub Cu, bo miałem cooler tej firmy na P3 i  byłem bardzo zadowolony. Dowiedziałem się, że są jakieś wymagania co do płyty dla tego wentylatora. Podobno w płycie na około procesora powinny być 4 otwory konieczne do zamontowania. Czy to prawda? W mojej w płycie nie ma takich otworów. Czy jest jakaś metoda by zamontować u mnie ten wentylator?

Kuba

Teoretycznie możesz użyć zapinki na socket - ale moim zdaniem nie jest to zbyt bezpieczne - ten cooler waży swoje CU - 773g a AlCu - 445g - nie wiem czy socket to wytrzyma - przynajmnjiej w przypadku Cu. Jak masz możliwość to wymień tę płytę w sklepie na jakąś, do której można podpiąć zalmana - listę masz tu:

http://www.zalman.co.kr/english/product/cn...d_list_eng.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli by wytrzymywal to Zalman nie dawalby tych nozek... Ten cooler jest naprawde strasznie ciezki, jak wzialem przy montazu te 773 g do reki to az sie zdziwilem. Nie polecam montowania bezposrdenio do socketa. To sie nie moze utrzymac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi