kubak Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Witam! Kupiłem wczoraj płytę Microstar KT6 Delta FIS2R Via KT600 i proces Athlon 2500+. Chce dokupić wentylator Zalmana 7000A AlCu lub Cu, bo miałem cooler tej firmy na P3 i byłem bardzo zadowolony. Dowiedziałem się, że są jakieś wymagania co do płyty dla tego wentylatora. Podobno w płycie na około procesora powinny być 4 otwory konieczne do zamontowania. Czy to prawda? W mojej w płycie nie ma takich otworów. Czy jest jakaś metoda by zamontować u mnie ten wentylator? Kuba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kejtu Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 jest ale wymaga troche wprawy, poprstu muszis sam sobie zrobuc zapineczke ktora bedzie lapala za zabki a nie wkrecala sie w plyte, przeszukaj forum a najdziesz cos o tym.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirzenek Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 tu jest taka zapinka, ale przeznaczona do bloków wodnych. http://mcs.pc.pl/sklep.php?id=19 nie dam sobie glowy uciac, ze zalman bedzie dal sie w niej zamontowac, ale powinien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 nie da sie b3ton to sprawdzal, a szukajka nie gryzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Witam! Kupiłem wczoraj płytę Microstar KT6 Delta FIS2R Via KT600 i proces Athlon 2500+. Chce dokupić wentylator Zalmana 7000A AlCu lub Cu, bo miałem cooler tej firmy na P3 i byłem bardzo zadowolony. Dowiedziałem się, że są jakieś wymagania co do płyty dla tego wentylatora. Podobno w płycie na około procesora powinny być 4 otwory konieczne do zamontowania. Czy to prawda? W mojej w płycie nie ma takich otworów. Czy jest jakaś metoda by zamontować u mnie ten wentylator? Kuba Teoretycznie możesz użyć zapinki na socket - ale moim zdaniem nie jest to zbyt bezpieczne - ten cooler waży swoje CU - 773g a AlCu - 445g - nie wiem czy socket to wytrzyma - przynajmnjiej w przypadku Cu. Jak masz możliwość to wymień tę płytę w sklepie na jakąś, do której można podpiąć zalmana - listę masz tu: http://www.zalman.co.kr/english/product/cn...d_list_eng.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Jesli by wytrzymywal to Zalman nie dawalby tych nozek... Ten cooler jest naprawde strasznie ciezki, jak wzialem przy montazu te 773 g do reki to az sie zdziwilem. Nie polecam montowania bezposrdenio do socketa. To sie nie moze utrzymac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyber=) Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=449...zalman+7000+cua Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirzenek Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 hm, ale alcu wazy prawie 2 razy mniej, tez nie da rady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...