hal_9k Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Czym tak naprawdę różni się HIS od SAPPHIRE, bo obie firmy jadą na referencyjnych PCB od ATI, chodzi mi konkretnie o radka 9800 Pro. Doczytałem się że obie firmy robią sprzęcik OK :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 różni sie nazwą i ceną :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Pewnie jedna jest lepsza od drugiej. Pytanie tylko która? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hal_9k Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 no właśnie w tych kryteriach chciałbym podjąć dalsze rozważania związane z tematyką tego postu - chyba mi się udzielają obrony ;) ach ten nadęty język ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Zależy o który model pytasz bo z tego co pamiętam Radeon Hisa model IceQ ma duże lepsze chłodzenie i napewno po podkręceniu będzie lepszy a co do standardowych modeli to chyba nie wiele się różnią. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hal_9k Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 zwykły mnie interesuje, ten IceQ to chyba jest arctic silencer założony firmowo o którym była mowa w kilku postach. Tak na marginesie to właśnie tak myślę po cichu że tak naprawdę nie ma różnicy między nimi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PakerWolus Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Sapphire posiada większy prestiż niż HIS. To coś tak jakby porównywać Gainwarda z Powercolor-em u kartach od nvidi:). Ogólnie produkty Sapphire są lepiej wykonane niż HIS-a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Obydwie firmy są dobre,to taki Microstar czy Prolink u NV.Jak chcesz wybrać R9800PRO do OC to zobacz która firma ma grafy z większym potencjałem.Ja bym brał Shappire,mój brat ma Shappire R9100 i jest bardzo zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Sapphire posiada większy prestiż niż HIS. To coś tak jakby porównywać Gainwarda z Powercolor-em u kartach od nvidi:). Ogólnie produkty Sapphire są lepiej wykonane niż HIS-a. powercolor-ostro!! mysle ze prolink i gainward bedzie oki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Gainwarda można porównać bardziej do Gigabyte,a Herkules był(szkoda :cry:) takim Asusem u NV. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Tiak panowie, wszystko jedzie na tej samej linii montażowej. Dlaczego niektóre modele HIS'a, Sapphire i Mint wyglądają tak samo ? Bo są z tej samej fabryki. A wiem to od "product managera" który ma bezposrednie, Taiwańskie - dobre i aktualne informacje. Smieszne są stwierdzenia że Sapphire jest lepiej wykonany od HIS'a. HIS robił beznadziejne karty na chipach nVidii, i dobrze że z tego zrezygnował bo wydajność, PCB i pamięci jakie tam pchali to po prostu parodia. Tak na marginesie ceny HIS'a w hurtowni są o wiele wyższe niż karty np.Gigabyte. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...