Gość robot Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 mam znajoma w usa , jak najlepiej najtaniej zamowic w necie te bartki , zeby do niej przyszly i ona wysle je do Polski w zwyklej paczce jako gift . Jak sie placi , czy jakos karte kredytowa czy jakos przy odbiorze ?? jezeli sa jacyc chetni niech pisza - podam swoj login z allegro - 80 pozytywow - zero negatywow , dogadamy sie co do tranzakcji oczywiscie po kosztach - nie chce miec zadnych korzysci itp . oczywiscie chodzi mi o te barki 1,45 v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 paczki sa czesto kontrolowane... jak wysle jeden procek to nic nie bedziesz musiec placic... ale za wiecej bedziesz musial :/ - licza podatek hurowy czy costam takiego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 aha , a jaki jest koszt przesylki do nas zwyklej paczki . i czy to sie wogole oplaca? i jak sie zamawia to trzeba placic karta kredytowa ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 To zależy. Jeśli przeglądasz ebay.com to jest to odpowiednik allegro. Najlepiej by było gdyby ta znajoma się dogadywała ze sprzedawcą. Wtedy nie ędzie kłopotu, bo ty już z nią łatwiej ustalisz przepływ gotówki niż z jakimś nieznajomym z USA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 ale mi chodzi o sklep internetowy , ona sie na tym nie zna kompletnie , wiec jak chce wszystko zalatwic . ona ma tylko wyslac , ewentulanie zaplacic za ten sprzet przy odbiorze . chodzi mi o to newegg . bo jakos ten sklep najczesciej jest wymieniany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Koszt przesyłki sprawdź najlepiej na stronie US Postal, albo innej wysyłkowej firmy. Jeśli zapłata przy odbiorze to bardzo dobrze. Niestety sklepy internetowe wymagają rejestracji gdzie musisz podać swoje dane, czyli np. stan, więc domyślam się że raczej nikt spoza USA się tam nie zaloguje. Dlatego musi to zrobić ta znajoma i ona musi podać swój adres. Tak mi się przynajmniej wydaje. Choć żeby rozwiać wątpliwości powinieneś udać się na stronę sklepu i poczytać jakieś faq na temat kupna-sprzedaży. Wsio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 chyba bardziej oplaca sie wyslac Pocztą Polską ...dłużej ale dużo taniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate76 Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Ze Stanów najlepiej wysyłać PolAmerem. Problem tylko taki, że cła nie ma ale za to jest 22% VAT. A ten z kolei jest naliczany od wartości celnej która jest równa wartości paczki+koszt przesyłki. W związku z tym, że paczka kosztuje $6.89 to lepiej przesłać po 2 procesory w 1 jednej paczce tak, żeby się mogli cmoknąć. Wysyłanie "pudła" z procesorami na pewno im się nie spodoba i dowalą VAT. Pozdrawiam, Mateusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordolas Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 mam zamówione 2 procki w USA, to znaczy ze oprócz tamtej ichnej ceny jeszcze coś dodatkowo będe musiał zabulić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 nie wiesz ze gdybys zapalcil tylko za przesyłke to bylo by za proste......chyba dolicza sie jeszcze clo i jakis podatek......z tego co kiedys czytalem bo chlopaki wysylali bloki od DangerDena....do ceny procków i przesyłki musiałbys doliczyc jakieś 15-20%......ale za co dokladnie to ci nie powiem bo sam nie wiem.....chyba clo i jakis podatek chyba ze podasz inna zawartosc paczki........np. ze wysylasz art biurowe....kredki, farby i inne takie tam.........wtedy nie zaplacisz.....ale teraz paczki są tak rewidowane ze mogloby wyjsc na jaw ze zawartosc paczki jest inna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate76 Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 nie wiesz ze gdybys zapalcil tylko za przesyłke to bylo by za proste......chyba dolicza sie jeszcze clo i jakis podatek......z tego co kiedys czytalem bo chlopaki wysylali bloki od DangerDena....do ceny procków i przesyłki musiałbys doliczyc jakieś 15-20%......ale za co dokladnie to ci nie powiem bo sam nie wiem.....chyba clo i jakis podatek chyba ze podasz inna zawartosc paczki........np. ze wysylasz art biurowe....kredki, farby i inne takie tam.........wtedy nie zaplacisz.....ale teraz paczki są tak rewidowane ze mogloby wyjsc na jaw ze zawartosc paczki jest inna Umiesz czytać? To ja wysyłałem bloki od DangerDena i właśnie piętro wyżej opisałem za co się płaci... Mateusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 wlasnie....po tym jak zwrociles mi uwage....doczytalem dokladnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...